A Rózsa énekei

olvasói
(0)
1944 ősze. A németek bevonulása után, a nyilasterror napjaiban, miközben a budapesti zsidóság zömét már gettókba hajtották, városszerte bújkálnak családok, és próbálják elkerülni a végzetüket. A budai hegyek egyik patinás villája is a menedékhelyek közé tartozik. Az erdőbe simuló, biztonságos kerítés mögé zárt villa tulajdonosa, a világhírű operaénekes, Rózsa Imre nem menekül külföldre, hiába lennének kiváló kapcsolatai; inkább a toronyszobába zárkózik, házát viszont megnyitja a nyilasok elől rejtőzködő barátoknak és ismerősöknek.


A Rózsa-villa házigazdája ettől kezdve a jóbarát Halász Géza lesz: ő fogadja az érkezőket és tartja a kapcsolatot Rózsával. Egyre több család zsúfolódik össze a házban, nyűgös az együttlét, elkeseredettségükben többen már-már a távozással kacérkodnak, mondván a talán a gettót is túl lehet élni. Halász tudja, hogy egyetlen módon képes lelket önteni az emberekbe: Rózsa áriáival. Hiszen amíg az énekes nem menekül el, a többieknek sem lehet okuk a félelemre - az isteni hang pedig az élet, a túlélés reményét jelenti. Esténként tehát mindannyian összegyűlnek a nappaliban, és a toronyszobából felcsendülő áriákat, a Rózsa énekeit hallgatják...Szilágyi Andor a korábbi években regényeivel és drámáival keltett feltűnést, A Rózsa énekei megrendezésével új területet fedezett fel. A tragikumot, rejtélyt és groteszk humort vegyítő szituációk, a feszes dialógusok kiváló szereposztásban kelnek életre. A Ragályi Elemér bensőséges képien megelevenedő, valós történeten nyugvó film az idei Szemlén a legjobb forgatókönyv díját kapta. Drámai feszültség, líra és akasztófahumor: A Rózsa énekei az idei év egyik magyar meglepetésfilmje.
gorcsev
2003.03.20
|
magyar-olasz filmdráma, 98 perc, 2003
Operaénekes csodás dala őrzi a reményt '44 gyilkos őszén egy zsidó családokat rejtő, patinás budai villában, ám egy kisgyerek utánajár a titoknak...
rendező:

Szilágyi Andor

színész:

Franco Castellano
(Halász Géza)

Bánsági Ildikó
(Lili)

Maia Morgenstern
(Olga)

Zum Dávid
(Tomi)

Djoko Rosic
(nagyapa)

Tímár Éva
(Vera)

Gubás Gabi
(Magda)

Gera Zoltán
(Mr. Waltz)

Margitai Ági
(Mrs. Waltz)Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.