A Rózsa énekei

olvasói
(0)
1944 ősze. A németek bevonulása után, a nyilasterror napjaiban, miközben a budapesti zsidóság zömét már gettókba hajtották, városszerte bújkálnak családok, és próbálják elkerülni a végzetüket. A budai hegyek egyik patinás villája is a menedékhelyek közé tartozik. Az erdőbe simuló, biztonságos kerítés mögé zárt villa tulajdonosa, a világhírű operaénekes, Rózsa Imre nem menekül külföldre, hiába lennének kiváló kapcsolatai; inkább a toronyszobába zárkózik, házát viszont megnyitja a nyilasok elől rejtőzködő barátoknak és ismerősöknek.


A Rózsa-villa házigazdája ettől kezdve a jóbarát Halász Géza lesz: ő fogadja az érkezőket és tartja a kapcsolatot Rózsával. Egyre több család zsúfolódik össze a házban, nyűgös az együttlét, elkeseredettségükben többen már-már a távozással kacérkodnak, mondván a talán a gettót is túl lehet élni. Halász tudja, hogy egyetlen módon képes lelket önteni az emberekbe: Rózsa áriáival. Hiszen amíg az énekes nem menekül el, a többieknek sem lehet okuk a félelemre - az isteni hang pedig az élet, a túlélés reményét jelenti. Esténként tehát mindannyian összegyűlnek a nappaliban, és a toronyszobából felcsendülő áriákat, a Rózsa énekeit hallgatják...Szilágyi Andor a korábbi években regényeivel és drámáival keltett feltűnést, A Rózsa énekei megrendezésével új területet fedezett fel. A tragikumot, rejtélyt és groteszk humort vegyítő szituációk, a feszes dialógusok kiváló szereposztásban kelnek életre. A Ragályi Elemér bensőséges képien megelevenedő, valós történeten nyugvó film az idei Szemlén a legjobb forgatókönyv díját kapta. Drámai feszültség, líra és akasztófahumor: A Rózsa énekei az idei év egyik magyar meglepetésfilmje.
gorcsev
2003.03.20
|
magyar-olasz filmdráma, 98 perc, 2003
Operaénekes csodás dala őrzi a reményt '44 gyilkos őszén egy zsidó családokat rejtő, patinás budai villában, ám egy kisgyerek utánajár a titoknak...
rendező:

Szilágyi Andor

színész:

Franco Castellano
(Halász Géza)

Bánsági Ildikó
(Lili)

Maia Morgenstern
(Olga)

Zum Dávid
(Tomi)

Djoko Rosic
(nagyapa)

Tímár Éva
(Vera)

Gubás Gabi
(Magda)

Gera Zoltán
(Mr. Waltz)

Margitai Ági
(Mrs. Waltz)Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Ilyen az élet
amerikai vígjáték, 2010
18:20
P.S. I Love You
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1976
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.