Isteni szikra

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (1)
Miért kéne, hogy érdekeljen minket egy szürkébbnél is szürkébb feltaláló szaki rögeszmés küzdelme a saját igazáért? Például azért, mert a megtörtént eset alapján készült filmnek sikerül pár olyan kérdést feltennie, amire nem saját maga válaszol.
Dr. Robert Kearns mérnöktanár találta fel azt a ketyerét, amely az autók ablaktörlőjének két törlése közé rövid szünetet iktat be. Tekintve, hogy már réges-rég minden autó fel van szerelve ilyennel, azt gondolhatnánk, kisebb műszaki sikersztori az ügy, de nem így van. Kearns ugyanis fejébe vette, hogy majd ő maga fogja gyártani a találmányát egy kis üzemben, ami nem vágott egybe a hatalmas Ford autógyár elképzeléseivel, amivel együttműködni készültek. Amikor a Ford saját fejlesztéseként kezdte gyártani ugyanazt a masinát, Kearns begőzölt, és évekig tartó pereskedésbe kezdett.
 
Nem a Dávid–Góliát-küzdelem izgalmas ebben a filmben, hanem hogy elgondolkodtat: vajon képesek lennénk-e mi is visszautasítani a felajánlott busás kárpótlást, hogy az igazunk elismerését kikényszerítsük? És a másik oldalról: vajon megéri-e ez a cél, ha közben a családunk és az egész életünk rámegy a dologra? A főszerepben a mindig jó Greg Kinnear alakít hatalmasat. 
 
Az eredeti mellé DD 5.1-es magyar szinkron is van, extraként pedig a rendező, Marc Abraham audiokommentárját kapjuk, valamint egy csomó kihagyott jelenetet választható kommentárral. 
nelson
17 August 2009
|
Hungarian title: Isteni szikra
American drama, 119 min, 2008
Directed by:

Marc Abraham

Distributor: Fórum Hungary


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Egy utolsó üzlet
finn film, 2018
18:40
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
18:45
A lövés utáni csend
német film, 2000
18:50
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.