Az olasz meló

olvasói
(0)
Az eredeti „olasz meló” az volt, amikor Michael Caine még ifjúkorában kirabolt egy torinói aranyszállítmányt. Vidám csapatával egy egész filmen át tervezte az akciót, aztán egy tudományosan megszervezett forgalmi dugó és három Mini Morris segítségével magáévá tett egy teherautónyi aranyrudat.
Most Mark Wahlberg és hűvösen profi csapatának fájdult meg a foga egy kis olasz aranyra, nekik azonban mindjárt a film első jelenetében sikerül kiüríteniük egy velencei palota páncélszekrényét. Akkor hogyan tovább? Egy aljas árulás gondoskodik róla, hogy maradjon elérni való cél a játékidő további részére is. 
 
Innentől kezdve a meló már amerikai, mert az áruló és az elárultak visszatérnek hazájukba, Kaliforniába. Charlie (Wahlberg) itt lát hozzá, hogy megszerveze a rafinált bosszút, amelyben történetesen az egyszer már elrabolt zsákmányt is vissza akarja szerezni. Egy szakemberre még szüksége van, valakire, aki előtt nem létezik kinyithatatlan páncélszekrény. A feladatra mentorának lányát hívja meg, aki nemcsak páratlan szakértője szakmájának, de ellenállhatatlanul vonzó is. Az akció során aztán ez utóbbi tulajonságát is lesz alkalma kamatoztatni. 
 
Az olasz meló új változata nem az eredeti, 1969-es angol krimivígjáték cselekményék nyomvonalán halad, inkább annak legérdekesebb elemeit variálja új logikai rendben. Itt is lesz forgalmi dugó és jönnek a Minik is (mind a klasszikus, mind a modernizált kiadás). A humort enyhe keserűség váltotta fel, és nyoma sincs a brit film kiakasztó befejezésének. F. Gary Gray (Mindenen túl, Nincs alku) produkciója megoldásait tekintve sablonos, de kivitelezését tekintve elegáns és izgalmas krimi így is, a szereposztásban csupa hírességgel.
nelson
2003.10.02
|
The Italian Job
amerikai-angol-francia krimi, 111 perc, 2003
Az amerikai fiúknak olasz aranyra fáj a foguk. A sikeres akciót aljas árulás követi, úgyhogy a zsákmányt újra vissza kell rabolni. A kulcsember egy csinos kasszafúró lesz.
Rendező:

F. Gary Gray

Színész:

Edward Norton
(Steve)

Charlize Theron
(Stella Bridger)

Mark Wahlberg
(Charlie Croker)

Donald Sutherland
(John Bridger)

Jason Statham
(Rob)

Seth Green
(Lyle)

Mos Def
(Balfül)

Franky G
(Wrench)

Olek Krupa
(Mashkov)

Műsoron a TV-ben

Mozi+
 2020.04.08., szerda, 21:00
 2020.04.10., péntek, 16:50
 2020.04.11., szombat, 13:20

LinkekFilm premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Nélküled nem megy
amerikai vígjáték, 2007
18:15
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:20
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:45
Trükkös gyémántrablás
angol-luxemburgi krimi, 2007
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.