Hajrá boldogság!

est.hu:
9/10
|
olvasói
6/10 (33)
A kemény londoni külvárosi drámák rendezője ezúttal is a szürke hétköznapok kitüntetett szereplőiről készített filmet, csakhogy jóval könnyedebbet, mint korábban valaha.
 A Mezítelenül és a Titkok és hazugságok alkotója, Mike Leigh most nem családi drámát vagy beteges kapcsolatot prezentál, sokkal inkább egy életformát vagy gondolkodásmódot, azt, hogy egy bolondos harmincas nő hogyan képzeli el boldogulását, és miként valósulnak meg vágyai. Poppy (Sally Hawkins), a fiatal általános iskolai barátnő öntörvényű ruhakompozícióival ahhoz a korosztályhoz tartozik, mely a kilencvenes évek bulikultúrájában szocializálódott, és a Portobello Road bolhapiacán kívül nem szívesen vásárol sem ékszert, sem csizmát. Hősnőnk különösen vidám teremtés, mintha a párizsi Amélie betrippezett (és úgy maradt) rokona lenne, azzal a különbséggel, hogy az ő életében nincsen helye a csodáknak. 
 
Leigh bámulatos, látszólag mégis keresetlen precizitással mutatja be szereplőit, akik Poppy szűkebb-tágabb környezetéből kerülnek ki, és fest le majdnem jelentéktelen helyzetekkel egy egész nemzedéket. A Hajrá boldogság! a csacsogó és színes felszín ellenére legalább olyan kemény és őszinte dráma, mint Leigh bármelyik korábbi filmje, hiszen Poppy életének egyik legfontosabb - egyszerre humoros és elgondolkodtató - epizódját meséli el. 
 
Aki két óra alatt nem szeret bele a hősnőbe, az azonnal kérjen időpontot orvosától vagy börtönpszichológusától, a többiek meg jegyezzék meg, hogy egyszer nekik is fel kell nőniük! 
 
csmozi
2009.02.25
|
Happy-Go-Lucky
angol vígjáték, 118 perc, 2008
Az egyik legrendíthetetlenebb brit szociofilmes egy bolondos harmincas szemüvegén keresztül vizsgálja a világot.
Rendező:

Mike Leigh

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2009. március 5.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.