Gomorra

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (15)
A ronda pofák a gengszterfilmek kötelező kellékei, a Gomorrában látható fizimiskák azonban még ehhez képest is dermesztőek, pedig csak egyszerű hétköznapi fejek egyenesen Nápoly és környékének valóságából.
Roberto Saviano magyarul is megjelent, azonos című könyvéről először azt szokták megemlíteni, hogy megjelenése óta a szerzőt meg akarja öletni a camorra. Saviano ugyanis nem Mario Puzo receptjét követte, akinek Keresztapa című sikerregénye végtelen büszkeséggel töltötte el a maffia tagjait. Saviano a Nápoly környékén tevékenykedő bűnszervezet legfrissebb taktikáiról rántotta le a leplet, arról, hogyan tett szert páratlan hatalomra a nemzetközi és a legális gazdaság színterén is. 
 
Matteo Garrone filmadaptációja, amely 2008-ban Arany Pálma-díjat nyert Cannes-ban, öt egymást átszövő történetben a kisemberek szemszögéből mutatja be a camorra hétköznapjait. Kézikamerával ered kiválasztott figurái nyomába, akik teszik mindennapi dolgukat, miközben a háttérben véres bandaháború bontakozik ki. Bepillantást nyerünk az illegális hulladéklerakás rendkívül jövedelmező módszereibe és az első osztályú ruhák nagyüzemi előállításának játékszabályaiba, tanúi lehetünk pitiáner bűnözők felemelkedésének és bukásának, és megláthatjuk a bűnszervezet soraiba való beavatás első lépéseit. Döbbenetes erejű, helyenként a mulatságosságig abszurd helyzeteket sorjázó film a Gomorra, amely széles társadalmi tablójával különlegesnek számít a maffiatémában. 
nelson
2009.04.01
|
Gomorra
francia-olasz filmdráma, 137 perc, 2008
A Nápoly és Scampia kikötőinek környékén tevékenykedő maffia működésének és kegyetlenségeinek igaz története a szervezett bűnözés haragja elől bujkáló Roberto Saviano könyve alapján.
Rendező:

Matteo Garrone

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2009. április 9.
(16 kép)


Film premierek

Jégvarázs 2.

amerikai animációs film, 103 perc, 2019

Valan - Az angyalok völgye

magyar krimi, 98 perc, 2019

Tudsz titkot tartani?

amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2019

Tejháború

izlandi vígjáték, 92 perc, 2019
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
18:30
Star Wars: Egy új remény
amerikai sci-fi, 1977
18:35
A hűtő
amerikai film, 2018
18:50
Idétlen időkig
amerikai vígjáték, 1993
18:50
2 kaliber
amerikai akciófilm, 2013
Ma került a mozikba, nézzétek az új magyar krimi-thrillert: Valan - Az angyalok völgye #valanazangyalokvölgye #moziajanlo #krimi #thriller #filmajanlo #izgifilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.