Dragonball: Evolúció

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (61)
A Dragon Ball című ötszáz (!) részes animációs tévésorozat a kereskedelmi csatornák kora délutáni műsorsávjából az élő szereplős nagyjátékfilmek látványos, vizuális trükkökkel és parádés kaszkadőrjelenetekkel feldúsított világába költözött.
Ám hiába játszanak benne olyan színészek, mint Justin Chatwin (Világok harca, Láthatatlan), Emmy Rossum (Az operaház fantomja, Poseidon) vagy Chow Yun-Fat, a korábban a Végső állomás 1. és 3., illetve Az egyetlen című filmeket jegyző James Wong rendező munkája valószínűleg elsősorban a fiatal, kora tizenéves korosztálynak válik majd kedvencévé. Ráadásul a Dragonball legelőször japán képregény formájában látta meg a napvilágot, a manga rajongói azonban nagy eséllyel rá sem ismernek majd kedvencükre. 
 
A történet a gazdag előzményeket leszámítva is ismerős lehet (így azok sem érzik majd elveszve magukat, akik a képregény és az animesorozat ismerete nélkül ülnek be a moziba), hiszen a világ elpusztítására törő gonosz erőkről és az ellenük küzdő kiválasztott fiúról van szó. Ennél kicsit konkrétabban pedig Gokuról, az ifjú harcosról (Chatwin), akinek mestere, Roshi (Chow Yun-Fat) és néhány segítőtársa segítségével meg kell szereznie a hét sárkánygömböt és legyőznie a főgonoszt, Lord Piccolót. 
 
Azon azért ne lepődjön meg senki, hogy itt nem a sztori a lényeg, hanem a látvány, az akció, a koreográfia. A vizuális trükkök lenyűgözőek, a harcművészjelenetekről a Mátrix kaszkadőrcsapata gondoskodott, több küzdelmet pedig a színészek öklére erősített apró kamerával vettek fel. 
 
firkász
2009.04.08
|
Dragonball Evolution
amerikai kalandfilm, 85 perc, 2009
Son Goku egyik legkomolyabb küldetése élő szereplőkkel elbeszélve. Kame-hame!!
Rendező:

James Wong

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. április 9.
(2 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.