Próbatétel

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (12)
A volt 007-es titkos ügynök, Pierce Brosnan igazából akkor van elemében és akkor tényleg jó, amikor genyót kell játszania - mint a Panamai szabóban vagy a Matadorban.
Most pedig tényleg elég kellemetlen figurát alakít, és mivel ő a film egyik producere, itt aztán szabad teret kap ahhoz, hogy mindent kihozzon egy kegyetlenül manipuláló, gátlást nem ismerő figurából. Ő az a titokzatos férfi, aki minden figyelmeztetés nélkül bukkan fel a kedves, mutatós és jól szituált pár életében. Abby és Neil Warner látszólag tökéletes házasságban élnek: Neil hajtós és sikeres yuppie, Abby pedig gyönyörű kislányukra és mutatós házukra vigyáz, egészen addig a napig, amikor az autójukba ülve meglepi őket a hátsó ülésen megbúvó vadidegen férfi, aki egyrészt eleve fegyvert fog rájuk, másrészt közli velük, hogy elrabolta a kislányukat, aki meghal, ha nem teljesítik követeléseit. A férfi egy közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga: a Warner házaspár 10 év alatt felépített, példás(nak tűnő) életét akarja szétrombolni.
 
Különböző megalázó feladatokat állít a szülők elé, majd felteszi nekik a kérdést: megölnének-e egy ártatlan embert, hogy megmentsék a gyereküket? Az persze csak a legvégén derül ki, hogy kicsoda a titokzatos férfi és pontosan mit is akar - és bár a film megtekintése után minden roppant logikusnak és egyértelműnek tűnik, addig akad fordulat bőven, és akad köztük pár igazán meglepő is - és pár szokványos is. A Próbatétel ilyen értelemben kissé ódivatú, de roppant nagy műgonddal, remek zenével, pazar képekkel és főleg jó tempóban összerakott film, ahol nem a jellemek, hanem a fordulatok számítanak. Ennek ellenére Brosnan, és főleg a mindig megkapó Maria Bello (Erőszakos múlt) is bőven kitesznek magukért. 

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.03.27
|
(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Meg - Az őscápa
amerikai horror, 2018
18:10
Szőlőskerti szerelem
amerikai romantikus film, 2016
18:15
Tölténykirálynő
amerikai akciófilm, 2019
18:30
18:30
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:40
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 21. rész
06:50
Sziklaszirti mesék
ír animációs filmsorozat, A tollas-bundás csapat, 2014
06:50
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 22. rész
06:50
44 Cats
I. évad, 126. rész: Pilu új barátja
06:55
Sziklaszirti mesék
ír animációs filmsorozat, Baba lakomája, 2014
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.