Boldog születésnapot!

olvasói
(0)
A kényszeres újévi fogadalmaknál talán csak egy dolog nyomasztóbb: a jubileumi születésnap. Például a harmincadik, amikor az ember átbillen a B-oldalra. Fazekas Csaba vígjátékának hőse, Osvát András későn érő típus, majd harmincévesen is hagyja, hogy a mama gondoskodjon róla. Születésnapjának nyűgös reggelén ezért elhatározza, hogy hirtelen bepótol mindent, ami életéből eddig hiányzott, egy harmincéves férfi számára azonban szériafelszerelés.
Legyen tehát autója, abszolváljon egy vad szeretkezést egyszerre két nővel, és legyen felesége. Csodák csodája, ez a kissé nyámnyila későkamasz (akiről azért a film fergeteges nyitányában kiderül, hogy talán nem más, mint Albert Einstein harmadik reinkanációja) tényleg bepótol mindent... vagy majdnem mindent. 
 
Az édes hármason hamar túlesik, kis segítséggel egy autó is az ölébe pottyan, egy fatális véletlen révén pedig feleségre is szert tesz, a mellé sodródott hebrencs szépség azonban életveszélyes, szőke ciklon - de ez csak akkor derül ki, amikor ők ketten már elképesztő, groteszk kalandok sorába hullanak. 
 
A Boldog születésnapot! az idei Szemle nagy meglepetése és sikerfilmje volt, féltucat díjat besöpört, és a közönség is a kegyeibe fogadta. Nem véletlenül. Fazekas Csaba filmje szellemes és eredeti hangvételű vígjáték, jó érzékkel egyensúlyozik frivolság és komolyság között; a dramaturgiai döccenőkért pedig bőséggel kárpótol a kiváló színészi összjáték (Kocsis Gergő és Ónodi Eszter párosa mellett Máté Gábor, Hernádi Judit és Bálint András frappáns epizódokban alakít nagyot). Harmincon innen és túl ez a film nyugodtan ajánlható mindenkinek.
gorcsev
2003.09.01
|
magyar vígjáték, 99 perc, 2003
Egy nap a világ. Főleg, ha az a nap a harmincadik születésnap. Sokszoros díjnyertes, kiváló vígjáték a Simó-osztály legújabb debütánsától.
Rendező:

Fazekas CsabaFilm premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.