Dr. Halál

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (4)
Az igazán hathatós dadaista horrorfilm kisebb fajta hiánycikk manapság. Míg a nyolcvanas-kilencvenes években szinte minden nap kijött valami ultravicces darab, addig mára a piacot elárasztották a semmitmondó, középszar slasherek.
Míg az aranykorban szürreálisabbnál szürreálisabb gyilkosok (életre kelt mosodai készülék, mézeskalács figura, hóember, télapó) tépték fel az áldozatok orrlyukát halántékig, addig manapság meg kell elégednünk holmi overállos-maszkos lúzerrel, aki sántikálva, sikítozó ribancok nyomában koslat. Ezúttal viszont a kaszaboló személye igazi kuriózum, ugyanis fogorvos a lelkem.
 
Ám míg kollégái a fogfehérítést is érzéstelenítő injekcióval művelik, addig hősünk Black & Decker fúrógéppel végez halálos kimenetelű gyökérkezelést. Az orvostudományi egyetemen tanultak radikális átértékeléséhez és a nevelő célzatú bosszúhadjárathoz pedig elegendő ürügynek bizonyul, hogy a doktor úr egy napon rajtakapja becses nejét, amint a kertésszel kufircol. Ez ugyebár nem kis teljesítmény annak fényében, hogy normális sorozatgyilkosok küldetéstudatának kialakulásához több éves szülői megaláztatás és bántalmazás szükségeltetik.
kirsch
2009.11.17
|
The Dentist
amerikai horror, 92 perc, 1996
Rendező:

Brian Yuzna

(10 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.