A vámpír árnyéka

est.hu:
9/10
|
olvasói
6/10 (4)
A denevéreket, a darazsakat, sáskákat és a varánuszgyíkokat leszámítva aligha akad faj, amely némely horrorfilmek jóvoltából annyi megaláztatáson esetett volna át, mint a vámpírok. Francis Ford Coppola Drakulája mellett tehát bőven volt/van igény olyan produkciókra, melyek némileg helyrehozhatják a vérszopó félnótások hírnevén esett csorbát.
Nos, a Vámpír árnyéka – lévén, hogy minőségi munkával állunk - szemben, maximálisan megfelel a célnak. Az film Murnau 1922-es Nosferatujának forgatásáról szól, annak a filmnek az elkészültéről, melyet neves rendezője minden idők leghitelesebb mozijaként kívánt leforgatni.
 
Murnau céljának elérése érdekében munkája főszereplőjéül egy valóságos vámpírt szerződtet Max Schreck személyében. A rendező mindent megbocsát színészének, Schreck valamennyi szeszélyét elnézően kezeli, és ez szép lassan oda vezet, hogy a színészek gárdája, valamint a stáb erősen megfogyatkozik. Murnaunak szembe kell néznie a problémával: ha be akarja fejezni filmjét, igyekeznie kell, mielőtt ő is Schreck áldozatául esik.
kirsch
2009.09.09
|
Shadow of the Vampire
amerikai-angol-luxemburgi filmdráma, 83 perc, 2000
(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.