A nő másik arca

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (18)
Hans Canosa formabontó szerelmi története olyan sok frissességgel és eredetiséggel lep meg a futószalagon érkező amerikai egyenromkomokhoz képest, hogy érdemes volt 2005-ből elővenni.
A nő másik arca érdekessége, hogy elejétől a végéig (kétfelé) osztott képmezőt használ, és ezt nem öncélúan, hanem alapos indokkal teszi. Egy Férfit és egy Nőt látunk, akik egy esküvőn botlanak egymásba és kezdenek lelkes flörtbe. Ennek során igen szellemes és csattanós riposztokat hallhatunk, amik olyan jól vannak megírva, hogy egyáltalán nem zavaró, hogy a színészek (Aaron Eckhart és Helena Bonham Carter tökéletes összjátékot nyújt) végigbeszélik az egész filmet. 
 
A színészi jelenlét azonban nemcsak ettől lesz rendkívül intenzív, hanem a fent említett megoldástól is, hiszen minden arcrezdülés és apró mozdulat egyszerre jut el a nézőhöz (általában a férfit látjuk a vászon egyik, a nőt a másik oldalán). Az osztott képmezőt ráadásul az alkotók sokszor használják arra is, hogy az asszociációkat és múltbeli emlékeket a jelenben zajló eseményekkel egy időben mutassák be a közönségnek. 
 
A formai trükkön kívül a mű tartalmilag is igen cseles: hamarosan kiderül ugyanis, hogy a közelgő egyéjszakás kaland verbális előjátékát űző Férfi és Nő nem idegenek, sok évvel ezelőtt már volt közük egymáshoz. Idővel azt is megtudjuk, hogy pontosan mi, amit persze a néző már az elejétől sejthet, de ez nem von le a dráma erejéből. Ezzel együtt A nő másik arca inkább maga is egyéjszakás kaland, mint emlékezetes, hosszú távú kapcsolat. Annak viszont tökéletes. 
fürkész
2009.06.11
|
Conversations with Other Women
amerikai-angol romantikus filmdráma, 84 perc, 2005
Egy esküvői szexkaland egy férfi és egy nő között, melynek árnyékában szépen lassan kibontakozik a múlt. Nagy színészek, nagy rejtély, nagy szerelem.
Rendező:

Hans Canosa

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2009. június 25.
(6 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.