Görögbe fogadva

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (42)
A „bazi nagy” kifejezést újra divatba hozó Nia Vardalos alapjáraton csipetnyit irritáló jelenség, de le a kalappal előtte, hogy minden hendikepje ellenére képes időről időre tényezővé válni Hollywoodban.
Nia Vardalos sok-sok smink alatt sem túl szép, nem éppen fiatal – viszont jól tartja magát – és korántsem vicces, így külön teljesítmény, hogy így is nézhető vígjátékokat termel, ha jókora kihagyásokkal is és ugyanazzal a recepttel. A titok most is a görög életérzés, és az amúgy kissé sumák módon javarészt Spanyolországban forgatott turistacsalogató nem fél a vaskos sztereotípiáktól. Hősnőnk ugyan amerikai, de görög vére hazahúzta, így idegenvezetőként dolgozik, amiben nem sok örömöt talál.
 
A turisták – akik itt a legjobb esetben is jóindulatú balfékek – irritálják, a görögök dettó, ráadásul száraz stílusa és kollégája machinációja eredményeként mindig a bendzsóbb csoportot kapja. Csakhogy a béna az új menő, és egy kedves öregúrnak köszönhetően hősnőnk megtalálja a belső görögjét, majd jól összejön a titokban dögös buszsofőrrel, a csoport tagjai pedig sikeresen elengedik magukat, és majdnem rácáfolnak a különböző nemzeti előítéletekre, majd előkerül néhány Viagra-vicc is. Nia Vardalos szerelmi élete és önmagára találása ettől még nem lesz érdekfeszítő, de akad sok vicces mellékszereplő – köztük a mindig remek Richard Dreyfuss –, és mivel a forgatókönyvet a Simpson család veteránja, Mike Reiss jegyzi, a dumák sem rosszak. A turisták kárára pedig bátran lehet élcelődni – az esetek nagy részében tényleg hülyék…
Vízer
2009.08.11
|
My Life in Ruins
amerikai-spanyol vígjáték, 98 perc, 2009
Egy görög-amerikai idegenvezető az antik országban fedezi fel újra romantikus énjét. Bazi nagy útifilm focistára hajazó buszsofőrrel.
Rendező:

Donald Petrie

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. augusztus 13.
(11 kép)


Film premierek

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Lázadók

francia vígjáték, 87 perc, 2019

Halálod appja

amerikai horror, 90 perc, 2019

Az angyal

argentin-spanyol krimi, 118 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:15
Tranzit
német film, 2018
18:30
Államérdek
amerikai akciófilm, 1997
18:45
Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője
amerikai-német-japán-angol akció-kalandfilm, 2003
18:55
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:55
Kegyetlen játékok
amerikai dráma, 1999
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.