Pokolba a szerelemmel

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (11)
Volt idő, amikor a hollywoodi filmek olyan illedelmesek voltak, mintha jezsuita szerzetesek cenzúrázták volna a forgatókönyveket.
Nem voltak kivillanó keblek, fedetlen hátsók és felelőtlen tipi-tapi, az ágyjelenetek pedig legfeljebb abból álltak, hogy a hősnő hálóköntösben beszélt telefonon a pizsamában lévő főhőssel, és mindketten babrálták a telefonzsinórt. Nos, amikor már azt hittük, hogy ezeknek az elnyomással terhes és mindenki számára megterhelő időknek mindörökre vége, egy fiatal rendező úgy döntött, megpróbálkozik egy olyan filmmel, ami akár negyven évvel ezelőtt is készülhetett volna. Peyton Reed (Hajrá, csajok!) munkája igazi stílusbravúr, amelynek minden apró részlete hamisítatlan hatvanas évekbeli vígjátéknak látszik, a szereplők pont úgy beszélnek, mint akkor, és a cselekmény is teljesen korhű.
 
A mintát a Doris Day-Rock Hudson párosnak a nemek örök harcára épülő klasszikus csipkelődős komédiái adták, itt pedig a főcímtől kezdve a dialógusokon át a városképig minden korhű - valahol félúton a paródia és a múltidézés között. 1962-ben járunk ugyanis, amikor egy fiatal írónő, Barbara Novak (Renée Zellweger) egy kisvárosból New Yorkba érkezik, hogy népszerűsítse könyvét. A mű alaptétele, hogy a nőknek a szerelemben és karrierjük építésében ugyanolyan gátlástalannak kell lenniük, mint a férfiaknak, és nem szabad engedniük romantikus vágyaiknak. A könyv alapgondolata és teljes sikere alaposan felbosszantja a főállású nőcsábász és újságíró Catcher Blockot (Ewan McGregor), aki Miss Novakot pár héttel korában többször is megsértette azzal, hogy el sem ment a megbeszélt interjúkra. Catch most magát Zip Martin őrnagynak, a romantikus űrhajósnak kiadva szisztematikusan nekilát, hogy a szép hölgyet szerelembe keverje, és ezáltal szaván fogja. Hősnőnket persze korántsem kell félteni, és megkezdődik a sziporkázó párharc, amelynek jó előre tudjuk, mi lesz a vége - aztán mégis lesz nagy meglepetés.
2008.10.17
|
Down With Love
amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2003
Hatvanas évek retró prefeminista írónővel és nőcsábász újságíróval a főszerepben. Szerelmi párviadal pikáns és sziporkázó szópárbajokkal.
Rendező:

Peyton Reed

Színész:

Renée Zellweger
(Barbara Novak)

Ewan McGregor
(Catcher Block)

Sarah Paulson
(Vikki Hiller)

David Hyde Pierce
(Peter MacMannus)

Tony Randall
(Theodore Banner)

Rachel Dratch
(Gladys)

Jack Plotnick
(Maurice)

Jeri Ryan
(Gwendolyn)

Ivana Milicevic
(Yvette)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
21:00
A cég érdekében
amerikai akciófilm, 1991
21:00
22 Jump Street - A túlkoros osztag
amerikai akcióvígjáték, 2014
21:00
Odd Thomas - A halottlátó
amerikai thriller, 2013
21:00
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
21:00
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
20:37
Bori
I. évad, 20. rész
20:40
Ben 10
2017, 125. rész: Vizes kaland
20:42
Grizzy és a lemmingek
2016, 55. rész: Távoli maciemlékek
20:48
Grizzy és a lemmingek
2016, 56. rész: Vegyi lemmingek
20:49
Irány Dínóföld!
I. évad, 20. rész
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.