Pokolba a szerelemmel

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (11)
Volt idő, amikor a hollywoodi filmek olyan illedelmesek voltak, mintha jezsuita szerzetesek cenzúrázták volna a forgatókönyveket.
Nem voltak kivillanó keblek, fedetlen hátsók és felelőtlen tipi-tapi, az ágyjelenetek pedig legfeljebb abból álltak, hogy a hősnő hálóköntösben beszélt telefonon a pizsamában lévő főhőssel, és mindketten babrálták a telefonzsinórt. Nos, amikor már azt hittük, hogy ezeknek az elnyomással terhes és mindenki számára megterhelő időknek mindörökre vége, egy fiatal rendező úgy döntött, megpróbálkozik egy olyan filmmel, ami akár negyven évvel ezelőtt is készülhetett volna. Peyton Reed (Hajrá, csajok!) munkája igazi stílusbravúr, amelynek minden apró részlete hamisítatlan hatvanas évekbeli vígjátéknak látszik, a szereplők pont úgy beszélnek, mint akkor, és a cselekmény is teljesen korhű.
 
A mintát a Doris Day-Rock Hudson párosnak a nemek örök harcára épülő klasszikus csipkelődős komédiái adták, itt pedig a főcímtől kezdve a dialógusokon át a városképig minden korhű - valahol félúton a paródia és a múltidézés között. 1962-ben járunk ugyanis, amikor egy fiatal írónő, Barbara Novak (Renée Zellweger) egy kisvárosból New Yorkba érkezik, hogy népszerűsítse könyvét. A mű alaptétele, hogy a nőknek a szerelemben és karrierjük építésében ugyanolyan gátlástalannak kell lenniük, mint a férfiaknak, és nem szabad engedniük romantikus vágyaiknak. A könyv alapgondolata és teljes sikere alaposan felbosszantja a főállású nőcsábász és újságíró Catcher Blockot (Ewan McGregor), aki Miss Novakot pár héttel korában többször is megsértette azzal, hogy el sem ment a megbeszélt interjúkra. Catch most magát Zip Martin őrnagynak, a romantikus űrhajósnak kiadva szisztematikusan nekilát, hogy a szép hölgyet szerelembe keverje, és ezáltal szaván fogja. Hősnőnket persze korántsem kell félteni, és megkezdődik a sziporkázó párharc, amelynek jó előre tudjuk, mi lesz a vége - aztán mégis lesz nagy meglepetés.
17 October 2008
|
Hungarian title: Pokolba a szerelemmel
American romance, 94 min, 2003
Directed by:

Peyton Reed

Starring:

Renée Zellweger
(Barbara Novak)

Ewan McGregor
(Catcher Block)

Sarah Paulson
(Vikki Hiller)

David Hyde Pierce
(Peter MacMannus)

Tony Randall
(Theodore Banner)

Rachel Dratch
(Gladys)

Jack Plotnick
(Maurice)

Jeri Ryan
(Gwendolyn)

Ivana Milicevic
(Yvette)Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:03
Grizzy és a lemmingek
2016, 9. rész: Kukorica-parti
04:05
Irány Dínóföld!
I. évad, 18. rész: Harry And His Bucket Full Of Dinosaurs 0
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 522. rész: A kérdés
04:10
Grizzy és a lemmingek
2016, 10. rész: Medvetánc
04:10
A Thunderman család
I. évad, 120. rész: Családból Egyes
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.