Két szerető

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (21)
A mind ez idáig csupán három filmet (Kis Odessza, A bűn állomásai, Az éjszaka urai) jegyző James Gray idén újabb alkotással állt elő, ezúttal azonban nem a gengszterfilm és a melodráma randevúját szervezte le, inkább a romantikának szentelt önálló estet.
Hőse, Leonard (Joaquin Phoenix) sebzett szívű remeteként él Brooklynban emigráns szüleivel, akik nem múló szerelmi bánatára alkalmazott öngyilkossági kísérletei miatt folyamatos ellenőrzés alatt tartják. Ahogy az apa üzlettársra talál, úgy a családnak az új életre is esélye nyílik, mivel a leendő partner lánya, Sandra (Vinessa Shaw) bolondul Leonardért, ráadásul minden szempontból tökéletes parti – odaadó szerelme, jó felesége lehetne. A férfi nem is zárkózik el a lehetőségtől, az egymásra találást azonban kissé megakasztja Leonard találkozása a szomszéd lánnyal, Michelle-lel (Gwyneth Paltrow), aki totális ellentéte Sandrának, és – viharos szerelmi élete okán – legalább annyira beszámíthatatlan, mint amennyire vonzó.
 
Gray a bűnt ez esetben kihagyta a játékból, de állandó színészét, valamint jól beazonosítható motívumkészletét mégis meg tudta tartani, így a főhősnek megint két világ közül kell választania, a valódi szerelemnek pedig ismét ellenfelévé válik a családi béke. A Két szerető az eddigi három filmhez képest talán melankolikusabb, líraibb és jóval csendesebb alkotás, finoman megmunkált jelenetei azonban bőven kiváltják még az elmúlt év legjobb, esőáztatta autósüldözését is. 
tüske
2009.08.12
|
Two Lovers
amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2008
Egy lecsúszott brooklyni figura nem tud választani két nő, az ideális feleségjelölt és a vonzó, de instabil szomszéd lány között.
Rendező:

James Gray

Színész:

Joaquin Phoenix
(Leonard Kraditor)

Gwyneth Paltrow
(Michelle Rausch)

Vinessa Shaw
(Sandra Cohen)

Isabella Rossellini
(Ruth Kraditor)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. szeptember 3.
(17 kép)


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Filmek a TV-ben
18:10
Az alkirály háza
angol történelmi film, 2017
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:10
18:30
Sidney Hall eltűnése
amerikai film, 2017
18:45
Hajsza a győzelemért
amerikai-német-angol akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.