Arthur: Maltazár bosszúja

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (26)
Az Arthur és a villangók után Luc Besson úgy döntött, mégsem vonul vissza a rendezéstől, és elkészíti a felejthető mese folytatását is. Az Arthur: Maltazár bosszújában az előző részben a nagymamája kertjének mélyén tanyázó, ...
...különös arc- és fülberendezésű manókkal életre szóló szövetséget kötött kisfiú, Arthur már alig várja, hogy ismét meglátogathassa aprócska barátait, ám terve meghiúsulni látszik. Ekkor azonban egy rizsszemre írt segélykérő üzenetet kap, mely csakis a villangóktól és főhősünk szerelmétől, Holdviola hercegnőtől érkezhetett.
 
Sajnos ezt követően a nézőnek egy kegyetlenül lassú, egy és negyed órás felvezetésen kell átesnie, mire kiderül, mi is jelenti egyáltalán a valódi konfliktust (ami egy másfél órás mű esetében meglehetős aránytalanságot eredményez). A film sztorijában minden olyan reménytelenül redundáns, hogy az alkotók nem szánhatták másnak, mint a legkisebbeknek, ennek azonban ellentmondani látszik a mesébe erőszakosan begyömöszölt gettóparódia, a dögös(nek szánt) zenék és a cicijét düllesztő, popsiját riszáló Holdviola hercegnő, aki határozottan túl szexis egy gyerekfilmbe. 
 
Ezzel együtt azonban a felnőtt közönség bénítóan unalmasnak fogja találni Besson munkáját – ráadásul a szülőkre egy igen fontos feladat is vár: fel kell készíteniük gyermeküket arra, hogy a „folytatjuk…” felirat előtt úgy ér véget a film – mielőtt igazából elkezdődne –, mintha csak szikével vágnák el, és hogy a valódi történésekre majd cirka egy év múlva, a harmadik rész bemutatásakor kerül csak sor. 
fürkész
2009.11.30
|
Arthur et la vengeance de Maltazard
francia fantasy, 90 perc, 2009
A kedves gyermekfilm folytatásában Arthur a szép Selena hercegnő segítségére siet, hogy megmentse őt a gonosz Maltazár karmaiból.
Rendező:

Luc Besson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. december 3.
(8 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.