Arthur: Maltazár bosszúja

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (26)
Az Arthur és a villangók után Luc Besson úgy döntött, mégsem vonul vissza a rendezéstől, és elkészíti a felejthető mese folytatását is. Az Arthur: Maltazár bosszújában az előző részben a nagymamája kertjének mélyén tanyázó, ...
...különös arc- és fülberendezésű manókkal életre szóló szövetséget kötött kisfiú, Arthur már alig várja, hogy ismét meglátogathassa aprócska barátait, ám terve meghiúsulni látszik. Ekkor azonban egy rizsszemre írt segélykérő üzenetet kap, mely csakis a villangóktól és főhősünk szerelmétől, Holdviola hercegnőtől érkezhetett.
 
Sajnos ezt követően a nézőnek egy kegyetlenül lassú, egy és negyed órás felvezetésen kell átesnie, mire kiderül, mi is jelenti egyáltalán a valódi konfliktust (ami egy másfél órás mű esetében meglehetős aránytalanságot eredményez). A film sztorijában minden olyan reménytelenül redundáns, hogy az alkotók nem szánhatták másnak, mint a legkisebbeknek, ennek azonban ellentmondani látszik a mesébe erőszakosan begyömöszölt gettóparódia, a dögös(nek szánt) zenék és a cicijét düllesztő, popsiját riszáló Holdviola hercegnő, aki határozottan túl szexis egy gyerekfilmbe. 
 
Ezzel együtt azonban a felnőtt közönség bénítóan unalmasnak fogja találni Besson munkáját – ráadásul a szülőkre egy igen fontos feladat is vár: fel kell készíteniük gyermeküket arra, hogy a „folytatjuk…” felirat előtt úgy ér véget a film – mielőtt igazából elkezdődne –, mintha csak szikével vágnák el, és hogy a valódi történésekre majd cirka egy év múlva, a harmadik rész bemutatásakor kerül csak sor. 
fürkész
2009.11.30
|
Arthur et la vengeance de Maltazard
francia fantasy, 90 perc, 2009
A kedves gyermekfilm folytatásában Arthur a szép Selena hercegnő segítségére siet, hogy megmentse őt a gonosz Maltazár karmaiból.
Rendező:

Luc Besson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. december 3.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.