Rózsaszín sajt

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (11)
A nyolcvanas évek meghatározó gyermekszínésze jelen évtizedben rövidfilmes gyöngyszemek rendezésével kápráztatta el közönségét, majd gondolt egy nagyot, és készített egy egész estés vígdrámát. Igaz, gondolhatott volna egy gyűszűnyivel kisebbet is.
Tóth Barnabás íróként és rendezőként jegyzi ezt a történetet, melynek főszerepét is maga játssza, és melyben egy szexmániás nőgyógyász (Bezerédi Zoltán) serdülő fia (Tóth) próbál meg a saját elképzelései szerint felnőtté válni. A baj – és egyben a fő humorforrás – azonban az, hogy az apuka gátlástalanul elnyomja fia, Dani minden szuverén megnyilvánulását, és folyamatosan a vulvaostrom fontosságáról magyaráz, holott a gyerek nem szexre, hanem szerelemre vágyik. Meg persze egy olyan laza családra, amilyen francia nagybátyjáé, és ahol a gyerekeknek mindent szabad.
 
Az író-rendező hatalmas magabiztossággal vetette bele magát a rejtett családi drámákkal, szimbólumokkal, állítólag sajtszagú vaginákkal és éppen-hogy-csak letüdőzött spanglikkal tarkított felnövekvéstörténetbe, és megkísérelt olyan filmet készíteni, mely megtalálja az egyensúlyt a perverz kommersz és a mély dráma között. A Rózsaszín sajt azonban sajnos megragadt a kísérlet szintjén, mert egyes figurák kiragyognak ugyan a történetből, de Tóth éppen saját karakterét nem tudta iróniával vizsgálni, és olyan komolyan vette önnön küzdelmét, hogy azt már nem lehet komolyan venni.
 
Mivel a magyar nép nem valami erős sajtban, ajánljuk ezt a filmet azoknak, akik szeretik a jól fazonírozott, friss és zamatos… családi történeteket.  
csmozi
2009.09.07
|
francia-magyar vígjáték, 93 perc, 2009
Egy szerény és érzékeny fiú szexmániás apja elől Franciaországba menekül, ahol sajtokba és spanglikba ütközik. Ambiciózus első film az illatok hatalmáról.
Rendező:

Tóth Barnabás

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2009. szeptember 10.
(14 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.