Nagy zűr kis Kínában

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (1)
Ehhez a filmhez valamikor nyolcéves korom környékén volt szerencsém egy düledező kistérségi moziban. Ekkoriban a Technokol Rapid számított a legnépszerűbb tudatmódosítónak, azt pedig garantáltan nem osztogattak a bejáratnál.
Márpedig ha egy ennyi idős gyermek ragasztó hiányában is képes a szürreális (vagy ehhez hasonló) titulussal illetni egy mozifilmet, abban kell lennie valami bizarr bájnak. Nos, ezúttal jó kilencven perces dózisban kapjuk az arcunkba. Mindemellett a film kétségtelenül a jó ügyet szolgálja, ugyanis nincs az a partyállat, aki egyes jelenetek láttán ne közölné telefonon dealerével, hogy nyugodtan visszafordulhat.
 
Jack Burton macsó kamionsofőr, aki látott már egyet-mást életében, úgy gondolja, számára már aligha hozhat meglepetést az élet. Amikor azonban barátja egy apró szívességre kéri, olyan kalandba csöppen, amely alapjaiban rázza meg az általa addig biztosnak vélt világképét. Jacknek csak a barátja kínai menyasszonyát kellett volna elhozni a San Francisco-i reptérről, de a lányt éppen a sofőr orra előtt rabolja el a kínai negyed egyik gengszterbandájának néhány tagja. Jack nem tétovázik: a lány és az emberrablók után ered. 
kirsch
2010.02.19
|
Big Trouble in Little China
amerikai akciófilm, 96 perc, 1986
Rendező:

John Carpenter

(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.