Imposztor

olvasói
(0)
A fantasztikus filmek egyik kedvelt korszakában járunk, a katasztrófa utáni jövőben, amikor az általunk ismert civilizációnak már csak romjai állnak, a tönkretett Föld pedig már alig képes gondoskodni az emberi faj néhány túlélőjéről.


A Földet háború dúlja fel, mesterséges védőburok alatt élő lakóit végső kipusztulással fenyegeti egy távoli csillagrendszerből támadó ellenség. Taktikájuk hasonló A testrablók támadásában látottakhoz: földi emberek másolatait küldik ide, akik a közben meggyilkolt igazi ember helyébe lépnek. Többé nem tudni, ki igazi ember és ki a másolat, aki röntgensugarakkal is kimutathatatlan, időzített bombát rejt a mellkasában. Spencer (Gary Sinise) iránt is felmerül a gyanú, hogy másolat, ezért a biztonságiak főnöke (Vincent D'Onofrio) foglyul ejti. Az elkerülhetetlen kivégzés elől Spencer megszökik, és üldözői elől egérutat nyerve igyekszik bizonyítani embervoltát. Már felesége, Maya (Madelaine Stowe) sem tud hinni neki, sőt a hosszú üldözés során eljön a perc, amikor már ő maga sem biztos benne, hogy még ő maga-e.


A cselekmény alapjául szolgáló novella Philip K. Dick tollából származik, akinek regényéből a sci-fi műfaj nagy remekműve, a Szárnyas fejvadász készült. Gary Fleder rendező, akinek megbízható, de nem túl egyéni stílusáról legutóbb a Ne szólj szájban győződhettünk meg, nem fest forradalmian új jövőképet az Imposztorban, de izgalmas és csattanóval végződő története - nem utolsósorban a kiváló színészek jelenlétének köszönhetően - nemcsak a műfaj legelszántabb rajongói számára érdekes. A befejezés pedig kiváló vitaindító lehet mozi utáni kocsmázásokhoz.
nelson
2002.03.14
|
Impostor
amerikai sci-fi, 95 perc, 2002
A lepusztult jövőben egy távoli csillagrendszerből jövő ellenség élő időzített bombákra cserélgeti a fajtánkbelieket. Hősünk már maga sem tudja, hogy ő maga ő maga-e...
rendező:

Gary Fleder

(8 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.