Az időutazó felesége

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (32)
A "német Hetedik"-et jegyző Robert Schwentke másodszor próbál meg szabályos és maradandó műfaji filmet készíteni Hollywoodban, ám a repülős-terroristás Légcsavar után megint hagy némi hiányérzetet a nézőben.
Az időutazó felesége főhőse az időutazó (Eric Bana) és becses felesége (Rachel McAdams). Az időutazó különleges képessége az időben való utazás, míg felesége arról nevezetes, hogy hűségesen kitart férje mellett, aki akarata ellenére akár hetekre is eltűnik, hogy aztán megint megjelenjen a színen. A dolog pikantériája, hogy meztelenül utazik, azaz új helyre érkezve a Terminátorhoz hasonlóan először is új ruhát kell szereznie magának. Persze a szerelmesek kapcsolatában nem ez a legnagyobb nehézség, hiszen sokkal nagyobb akadályok gördülnek boldogságuk útjába: Henry (az időnauta) például egyszer megjelenik előttük házuk padlóján fetrengve egy halálos sebbel, és ebből bizony arra következtetnek, hogy szegény csúnya véget ér majd.
  
Bruce Joel Rubin forgatókönyvíró (Ghost, Deep Impact) úgy csűri és csavarja a történetet, hogy végül egy elmeszesedett agyú nyugdíjas is követni tudja a cselekményt, mely a házaspár speciális helyzetéből adódóan végül a filmtörténet egyik legkacifántosabb szerelmi története lesz. Van itt kérem romantika és dráma minden mennyiségben, Az időutazó felesége azonban közel sem olyan felemelő, mint mondjuk a Ghost, mert a jelek szerint a történet olyan nyomasztó hatással volt Schwentkére, hogy az egész filmet belengi az el-elmúlás melankóliája, a borongós derengés a megváltoztathatatlan felett. 
csmozi
2009.10.16
|
The Time Traveler's Wife
amerikai romantikus filmdráma, 107 perc, 2009
Egy időben ugráló férfi és egy időben nem ugráló nő romantikus kapcsolatának drámai története. Egyenesen szívszaggató!
Színész:

Eric Bana
(Henry)

Rachel McAdams
(Clare)

Michelle Nolden
(Annette DeTamble)

Ron Livingston
(Gomez)

Arliss Howard
(Richard DeTamble)

Maggie Castle
(Alicia Abshire)

Philip Craig
(Philip Abshire)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. október 29.
(12 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:15
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:25
Mission: Impossible 2.
amerikai akciófilm, 2000
18:30
Rocky 2.
amerikai filmdráma, 1979
18:35
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.