Az időutazó felesége

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (32)
A "német Hetedik"-et jegyző Robert Schwentke másodszor próbál meg szabályos és maradandó műfaji filmet készíteni Hollywoodban, ám a repülős-terroristás Légcsavar után megint hagy némi hiányérzetet a nézőben.
Az időutazó felesége főhőse az időutazó (Eric Bana) és becses felesége (Rachel McAdams). Az időutazó különleges képessége az időben való utazás, míg felesége arról nevezetes, hogy hűségesen kitart férje mellett, aki akarata ellenére akár hetekre is eltűnik, hogy aztán megint megjelenjen a színen. A dolog pikantériája, hogy meztelenül utazik, azaz új helyre érkezve a Terminátorhoz hasonlóan először is új ruhát kell szereznie magának. Persze a szerelmesek kapcsolatában nem ez a legnagyobb nehézség, hiszen sokkal nagyobb akadályok gördülnek boldogságuk útjába: Henry (az időnauta) például egyszer megjelenik előttük házuk padlóján fetrengve egy halálos sebbel, és ebből bizony arra következtetnek, hogy szegény csúnya véget ér majd.
  
Bruce Joel Rubin forgatókönyvíró (Ghost, Deep Impact) úgy csűri és csavarja a történetet, hogy végül egy elmeszesedett agyú nyugdíjas is követni tudja a cselekményt, mely a házaspár speciális helyzetéből adódóan végül a filmtörténet egyik legkacifántosabb szerelmi története lesz. Van itt kérem romantika és dráma minden mennyiségben, Az időutazó felesége azonban közel sem olyan felemelő, mint mondjuk a Ghost, mert a jelek szerint a történet olyan nyomasztó hatással volt Schwentkére, hogy az egész filmet belengi az el-elmúlás melankóliája, a borongós derengés a megváltoztathatatlan felett. 
csmozi
2009.10.16
|
The Time Traveler's Wife
amerikai romantikus filmdráma, 107 perc, 2009
Egy időben ugráló férfi és egy időben nem ugráló nő romantikus kapcsolatának drámai története. Egyenesen szívszaggató!
Színész:

Eric Bana
(Henry)

Rachel McAdams
(Clare)

Michelle Nolden
(Annette DeTamble)

Ron Livingston
(Gomez)

Arliss Howard
(Richard DeTamble)

Maggie Castle
(Alicia Abshire)

Philip Craig
(Philip Abshire)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. október 29.
(12 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.