Tiszta napfény

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Az amerikai kisvárosi emberek mindennapos gondjaival foglalkozó független (vagy függetlennek tűnő) filmek úgy bújnak meg a hollywoodi gigaprodukciók árnyékában, mint béka a bokorban – és legalább annyira izgalmasak is.
A család kicsi kincse óta nem kell lila művészkedéstől tartania annak, aki CGI- vagy elnökgyilkosság-mentes amerikai filmre vált jegyet, hiszen egy egyszerű történet is lehet szerethető és szórakoztató, és még a nagy színészeket sem kell hiányolnunk.
 
A Tiszta napfény esetében elsősorban a szerethetőségen és az alakításokon van a hangsúly, a történet ugyanis a fekete humoros beütés ellenére inkább tanulságos, mint szórakoztató. Adott ugyanis egy kisfiát egyedül nevelő fiatal anyuka (Amy Adams), aki – ma már házas – középiskolai szerelmével (Steve Zahn) bújik össze időnként egy motelszobában, egyébként pedig egy takarítószolgálat alkalmazottjaként nyalja fel mások padlóját. A szemeit bájosan kerekítgető, elcsukló hangon beszélő hősnőnk egy napon nagy lépésre szánja el magát: szárnya alá véve a világban bizonytalanul botorkáló húgát (Emily Blunt), bűntények és halálesetek utáni takarítószolgálatot alapít, és a nem túl kellemes munka ellenére lassacskán kezdi magát jól érezni a bőrében – egészen a kötelező malőr bekövetkeztéig. 
 
Az új-zélandi Christine Jeffs rendezőnő (Sylvia) meggyőző rutinnal építgeti fel karaktereit és szép részletgazdagsággal prezentálja környezetüket, azaz szinte mindent megtesz azért, hogy a színészeknek már csak a babérokat kelljen learatniuk, nagy csavarral vagy katarzissal azonban nem ajándékozza meg a nézőket. Hiába, az élet apró dolgai csupán apró örömet vagy bánatot okoznak – és ez így van rendjén. 
csmozi
2009.11.04
|
Sunshine Cleaning
amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Egy anyagilag megszorult fiatal anyuka kezelhetetlen húga segítségével sajátos vállalkozásba kezd: bűntények után takarítanak.
Rendező:

Christine Jeffs

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. november 12.
(33 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
19:30
Escobar
bolgár-spanyol életrajzi film, 2017
20:00
Éjszaka a múzeumban
amerikai-angol vígjáték, 2006
20:00
Marston professzor és a két Wonder Woman
amerikai életrajzi film, 2017
20:00
Nyár Magyarországon
német romantikus film, 2014
20:10
Apollo 13
amerikai történelmi kalandfilm, 1995
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.