Tiszta napfény

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Az amerikai kisvárosi emberek mindennapos gondjaival foglalkozó független (vagy függetlennek tűnő) filmek úgy bújnak meg a hollywoodi gigaprodukciók árnyékában, mint béka a bokorban – és legalább annyira izgalmasak is.
A család kicsi kincse óta nem kell lila művészkedéstől tartania annak, aki CGI- vagy elnökgyilkosság-mentes amerikai filmre vált jegyet, hiszen egy egyszerű történet is lehet szerethető és szórakoztató, és még a nagy színészeket sem kell hiányolnunk.
 
A Tiszta napfény esetében elsősorban a szerethetőségen és az alakításokon van a hangsúly, a történet ugyanis a fekete humoros beütés ellenére inkább tanulságos, mint szórakoztató. Adott ugyanis egy kisfiát egyedül nevelő fiatal anyuka (Amy Adams), aki – ma már házas – középiskolai szerelmével (Steve Zahn) bújik össze időnként egy motelszobában, egyébként pedig egy takarítószolgálat alkalmazottjaként nyalja fel mások padlóját. A szemeit bájosan kerekítgető, elcsukló hangon beszélő hősnőnk egy napon nagy lépésre szánja el magát: szárnya alá véve a világban bizonytalanul botorkáló húgát (Emily Blunt), bűntények és halálesetek utáni takarítószolgálatot alapít, és a nem túl kellemes munka ellenére lassacskán kezdi magát jól érezni a bőrében – egészen a kötelező malőr bekövetkeztéig. 
 
Az új-zélandi Christine Jeffs rendezőnő (Sylvia) meggyőző rutinnal építgeti fel karaktereit és szép részletgazdagsággal prezentálja környezetüket, azaz szinte mindent megtesz azért, hogy a színészeknek már csak a babérokat kelljen learatniuk, nagy csavarral vagy katarzissal azonban nem ajándékozza meg a nézőket. Hiába, az élet apró dolgai csupán apró örömet vagy bánatot okoznak – és ez így van rendjén. 
csmozi
2009.11.04
|
Sunshine Cleaning
amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Egy anyagilag megszorult fiatal anyuka kezelhetetlen húga segítségével sajátos vállalkozásba kezd: bűntények után takarítanak.
Rendező:

Christine Jeffs

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. november 12.
(33 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.