Törvénytisztelő polgár

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (50)
Szép, ha valaki előre látja a jövőt, ha van egy terve, mondjuk pont tíz évre előre, és abban szép precízen benne van, hogy kit, mikor és hogyan kell feldarabolni, szitává lőni vagy felrobbantani. Sajnos ez csak az őrülteknél működik.
Az a szép Amerikában, hogy a becsületes átlagpolgár leleményessége és tiszta szíve okán bármire képes, legyen szó oroszokról, arabokról vagy korrupt politikusokról. Mert az igazsággal nem lehet szarozni – esetünkben olyannyira nem, hogy Átlag Polgár az egész igazságszolgáltatáson kéri számon, hogy családja gyilkosa – egy vádalkunak köszönhetően – pár évnyi büntetéssel elsétálhat. A megtorlásra tíz évet kell várni, amit itt azzal illusztrálnak, hogy az alkut kötő Államügyész gyermeke magzatból 10 éves kislány lesz, aki szépen csellózik, de az apja sosem ér rá meghallgatni.
 
Ebből már tudni lehet, hogy a történet egy koncerttel végződik majd, ahol ott ül a kemény leckéket abszolváló Ügyész, de addig Polgár, akiről mintegy mellékesen derül ki, hogy a titkosszolgálat ölésspecialistája volt korábban, taknyosra szívatja, már elnézést a kifejezésért. Mindez erősen emlékeztet a Fűrész-széria álmoralizálására, ahol mindenki széttrancsírozás formájában felel korábbi döntéseiért, de szerencsére nem horrorról, hanem akciófilmről van szó – bár pár szerszám itt is előkerül. A mostanában az egészségesnél kissé többet szereplő Gerard Butler tűrhető igazságosztó, Jamie Foxx kicsit gyengébb a rend képviseletében, és ahogy az lenni szokott Hollywoodban, a lezárás gyenge és szirupos.
Vízer
2009.11.30
|
Law Abiding Citizen
amerikai thriller, 100 perc, 2009
Véres sakkjátszma a trükkös önbíráskodás birodalmában, avagy Gerard Butler ritkán játszik kispályásokat.
rendező:

F. Gary Gray

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2009. december 3.
(15 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.