Balhé

olvasói
8/10 (4)
Kétbalkezes francia bűnözők félelmetes csoportja Chicagóba megy főnökük megbízásából elintézni valami sima ékszerrablást. Ám rossz címre törnek be, mégpedig a helyi maffiavezér otthonába (Harvey Keitel kincstári rutinnal hozza a figurát), akiről csak azután tudják meg, hogy kicsoda, miután már hozzáragasztózták a karosszékéhez. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a szemközti házban tanyázó FBI-nyomozók távcsövön nézik végig az egészet. Hőseinknek innen még sikerül meglépniük, azonban csakhamar nyomukban a város teljes alvilága, és persze még egy-két vaskos árulás is benne van a pakliban.
Elsőosztályú színészgárda egy bájosan lökött vígjátékban, amely nem szégyell kijátszani minden szóba jöhető ziccerhelyzetet. Például találjuk ki, mi történik, amikor rosszarcú, francia gengsztereinkre rá akar ijeszteni egy néger bicskásbanda? 
 
Brad Mirman amerikai író-rendező (a Gyilkosság lólépésben és A tanú teste írója) idéz mindenhonnan, ami csak az eszébe jut. Megidéztetnek a klasszikus olasz-amerikai gengszterfilmek, de paródiaként visszájukra is fordítja az idézgetést. Az ihletők közt mindenképp meg kell emlékezni Quentin Tarantino Kutyaszorítóban című remekéről, illetve Guy Ritchie A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című nem kevésbé sziporkázó művéről. Az előbbivel a nehézfiúk jellegzetes dögös stílusa, az utóbbival a burleszkszerű humor rokonítja. 
 
Ultraposztmodern bóvli a Balhé, de ritka közönségbarát fajta. A poénok egy része tucatnyi korábbi filmből ismerős, de - egy jól megírt vígjátékhoz méltóan - ügyes csattintással varrja el végül a szálakat, és így a jót mulató néző egy csepp csalódás nélkül, fülig érő szájjal távozhat végül a moziból.
nelson
2003.11.06
|
Crime Spree
kanadai akcióvígjáték, 98 perc, 2003
A párizsi betörőbanda vezére (Gerard Depardieu) a nagy balhéról álmodozik, s lehet, hogy most végre Chicagóban össze is jön neki. Azonban külföldön sem könnyebb sikeres balhét csinálni, mint otthon, pláne, ha az FBI is beszáll a buliba.
Rendező:

Brad Mirman

(3 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.