Rekviem egy álomért
Harry Goldfarb egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a tévénézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a tévé pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry és barátja szeretnének meggazdagodni. A módszer a következő: eladják a tévét, vesznek rajta heroint, azt szintén eladják, a különbözetből pedig megteremtik a legális üzlet alapjait. Jelen esetben a barátnőjükkel közösen pékséget nyitnak. A tervek és az ambíciók azonban hamarosan belevesznek a heroinfüggőség vízióiba. Harry édesanyja, Sara is egy más világról álmodik. Mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc tévéshow-jába. Úgy érzi, ezt egyetlen úton érheti el, ha lefogy, és így fel tudja venni a "piros ruhát". Az egyetlen ruhát, amelyben megjelenhet a képernyőn. Fanatikus fogyókúrába kezd, egy gyógyszer segítségével, melyet orvosa írt fel neki. A gyógyszer kezdetben fantasztikus hatással van Sarára. Fogyni kezd, feltöltődik, teli lesz energiával és most már egészen bizonyos abban, hogy bekerül a tévéshow-ba. Aztán elkezdődnek a hallucinációk... Az orvos által felírt gyógyszer gyakorlatilag ugyanolyan kemény drog, mint a heroin.

Requiem for a Dream
amerikai filmdráma, 100 perc, 2000
Kőkemény drogfilm a heroinista fiúról és a tévéfüggő anyáról - a Pi rendezőjétől és Az utolsó kijárat Brooklyn felé írójától. Megdöbbentő képsorok!
Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.