A 109. utas

olvasói
8/10 (9)
A film egy rejtélyekkel teli, jól építkező, majd a végén sokkoló fordulattal megszerkesztett thriller. A hatalmas csavart a sok szálon futó események készítik elő. A film főszereplőjét, Anne Hathawayt korábban nem lehetett látni hasonló műfajú filmben.
Hathaway eddig inkább vígjátékokban szerepelt (Neveletlen hercegnő, Az ördög Pradát visel, A csajok háborúja), de abszolút mértékben megállja a helyét ebben a keményebb műfajú filmben is. 
 
A történet szerint a fiatal és csinos Claire (Anne Hathaway) pszichoterapeutaként dolgozik. Egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kezelésével bízzák meg, hogy segítsen az embereknek feldolgozni az átélt traumát. Érdekes módon, amikor felidézik a baleset körülményeit, mindenki másképp emlékezik, sőt az utasok egy része valami robbanásról is beszél. Ezzel szemben a hivatalos vizsgálat erre nem tesz semmiféle utalást, sőt a légitársaság embere, Arkin (David Morse) egyenesen azt állítja, hogy a pilóta hibázott és az ügyet lezártnak nyilvánítja. Az egyik utas, Eric (Patrick Wilson) felkelti Claire érdeklődését, szerinte ő tudja, mi történt. A férfi a hivatalos csoportterápián nem hajlandó részt venni, de otthonában szívesen látja a lányt, s találkozásaik egyre közelebb hozzák őket. Miközben kapcsolatuk románccá alakul, egyre több túlélő tűnik el titokzatos körülmények között. Feltűnik a színen egy különös férfi is, akinek fontos szerepe lesz a szálak kibogozásában. Claire magánnyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi történt. Meggyőződése, hogy a légitársaság el akarja hallgatni az igazságot és ők állnak az eltűnések mögött is. 
2014.03.19
|
Passengers
amerikai thriller, 88 perc, 2008
Rendező:

Rodrigo García

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(3 kép)


Filmek a TV-ben
20:50
Columbo: Visszajátszás
amerikai krimi, 1975
21:00
A nagy kiruccanás
amerikai vígjáték, 1988
21:00
Még egy kis pánik
amerikai krimivígjáték, 2002
21:00
Törvényre törve
amerikai akciófilm, 1991
21:00
Sztriptíz
amerikai vígjáték, 1996
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
20:51
Kate és Mim-Mim
I. évad, 17. rész
21:00
Ninjago: Az elemek viadala
2011, IX. évad, 85. rész: Idegenvilág
21:00
Pat a kutya
2017, I. évad, 18. rész: Szimuláns
21:00
Hupikék törpikék
amerikai-belga rajzfilm-sorozat, 61. rész
21:02
Kate és Mim-Mim
I. évad, 18. rész
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.