Éli könyve

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (49)
A Mad Max-filmek óta nem volt ilyen szép és vidám kínálat az apokalipszis utáni földünkről, és a Will Smith főszereplésével készült Legenda vagyok után Denzel Washington is megmutatja, hogy mit tud hozzátenni a vallásos színezetű témához egy színes bőrű sztár.
Jelentem, Denzel a jobb. A világvége remek téma, meg lehet közelíteni horrorosan, ufós, zombis vagy katonás verzióban, de drámát és vígjátékot, sőt akár westernt is lehet belőle csinálni, ahogy azt a Hughes testvérek tették most. A kiindulópont a szokásos: a civilizáció oda, csak káosz és erőszak mindenütt, az égető napfény miatt eljött a klassz napszemüvegek kora, na és van egy magányos hős, aki keveset beszél, de velőset, a keze gyors, és bazi nagy a pengéje. Továbbá van egy könyve, amit szeret olvasgatni és idézgetni, és korántsem spoiler, ha eláruljuk, hogy a Bibliáról van szó, amire másnak is fáj a foga.
 
A rég, de mindig szívesen látott Gary Oldman az irigy illető, aki e lepusztult kisváros mindenható urát alakítja, és akinek a megszállottságán és számos csatlósán kívül van egy vak szeretője, annak pedig egy önfejű lánya. Tessék szépen összeadni a western és a posztapokaliptikus műfaj legnagyobb kliséit és ezt a három szereplőt, és már majdnem megvan minden. Az Éli könyve ugyanis sok szempontból kiszámítható, de meglepő is egyben. A vallásos köntös ellenére izgalmas és helyenként gyönyörűen felvett akciófilmről van szó, a kissé elhízott, néhol őszülő Denzel Washington pedig újra formában van, és az egész filmet elviszi a vállán.
Vízer
2010.02.19
|
The Book of Eli
amerikai akciófilm, 110 perc, 2010
Egy magányos harcos kellően posztapokaliptikus körülmények között védelmez egy szent könyvet, mely az emberiség megmentője lehet. Denzel üt-vág!
Színész:

Denzel Washington
(Eli)

Mila Kunis
(Solara)

Gary Oldman
(Carnegie)

Michael Gambon
(George)

Ray Stevenson
(Redridge)

Jennifer Beals
(Claudia)

Evan Jones
(Martz)

Tom Waits
(mérnök)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2010. február 25.
(6 kép)


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
18:10
Az alkirály háza
angol történelmi film, 2017
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:10
18:30
Sidney Hall eltűnése
amerikai film, 2017
18:45
Hajsza a győzelemért
amerikai-német-angol akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.