Kilenc

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (28)
Amúgy is furcsa, ha egy film a filmesekről szól, de még furcsább, ha egy amerikai rendező egy brit színésszel játszatja el a XX. század legnagyobb olasz rendezőjének életét és annak legvégső krízisét.
Federico Fellini a szóban forgó rendező – noha itt Guido Contini a neve –, aki kétségkívül egy zseni volt, és nyilvánvalóan afféle szent szörnyeteg, akit lehet gyűlölni, de csak úgy, ha közben szereti is az ember. Fellini a nők bűvkörében élt, és mindnek megvolt a maga helye munkája és magánélete szempontjából – hű feleség, rajongó szerető, gyönyörű díva, és a megannyi felfedezésre vágyó fiatal színésznő, bár ezek a szerepek csak egy darabig voltak különválaszthatóak.
 
Sok szép nővel pedig nem lehet nagy ügy filmet készíteni, pláne, ha szexi alsóneműben énekelnek közben, gondolta Rob Marshall, aki a Chicagóval már sok pénzt keresett magának meg másoknak, és így került a klasszikus Fellini-filmből, a 8 ½-ből készült 1982-es musical most a vászonra. A sok-sok epekedő nő és a művészi krízis között őrlődő rendező szerepét Daniel Day-Lewis kapta, aki hibátlan olasz akcentussal ráncolja a homlokát majd’ két órán keresztül – aminél ő sokkal, de sokkal többet tud –, illetve számos énekes-táncos előadást visel el zokszó nélkül. Fellini és az egész alkotói válság ugyanis csak ürügy arra, hogy Penélope Cruz, Kate Hudson vagy Nicole Kidman nagyon kevés ruhában daloljon. Ez papíron baromi jól hangzik, de valójában nem annyira izgalmas – egyedül a számtalanszor megcsalatott feleséget alakító Marion Cotillard tud igazán emlékezetes alakítást nyújtani a színpadon.
Vízer
2010.01.25
|
Nine
amerikai musical, 112 perc, 2009
Zenés-táncos alkotóiválság-kezelés Fellini klasszikusa nyomán.
Rendező:

Rob Marshall

Színész:

Daniel Day-Lewis
(Guido Contini)

Penélope Cruz
(Carla)

Nicole Kidman
(Claudia)

Marion Cotillard
(Luisa Contini)

Judi Dench
(Lilli)

Kate Hudson
(Stephanie)

Sophia Loren
(Mama)

Ricky Tognazzi
(Dante)

Giuseppe Cederna
(Fausto)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. február 4.
(16 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.