Czukor Show

est.hu:
7/10
|
olvasói
3/10 (13)
Az első hivatalos magyar Dogma-film, a Premier rendezője, aki egyébként a színpad és a filmstúdió mellett a konyhában is feltalálja magát, kedvenc terjedelmében, azaz ismét 88 percben ajándékozza meg nézőit egy szolid médiakritikával.
Az eredetileg filmnek írt, majd finanszírozási nehézségek miatt színpadra adaptált történet most elnyerte tervezett formáját, de az alkotók sajnos nem tudták maradéktalanul kiaknázni a médium adta lehetőségeket. Dömötör Tamás rendező feszesre fogja a képmesélést, és frappáns tempóban mutatja be a szereplőket, de a Mónika-típusú show-ba ágyazott tragédia sajnos egy idő után elvész a tévéesztétika útvesztőjében.
 
A Czukor Show valójában Füst Milán Boldogtalanok című színművének aktualizálása, egy úgynevezett kibeszélőműsor díszletei közé helyezve, ahol nemcsak a meghívottak nyomorúságán csodálkozhat és mulathat a néző, de a műsor és általában a bulvármédia kulisszái mögé is bepillanthat. A címszereplő házigazdát alakító Czukor Balázs (1, Az úr elköszön) flegma rutinnal hozza a figurát, így a játék oroszlánrésze a többi karakteres szereplőre hárul, akik teljesítenek is rendesen. Anger Zsolt, Vasvári Emese, Szabados Mihály és Péter Kata nem hagy ki ziccert, Árpa Attila pedig meglepően erős a gátlástalan producer szerepében. A bibi csak annyi, hogy a Czukor Show a végső csattanó ellenére sem nyújt maradéktalan filmélményt, mert a kerettörténetet leszámítva tulajdonképpen tévéműsort nézünk.
 
Ha kereskedelmi nyúzóműsorokban mostantól nem is láthatjuk közemberek nyilvános megalázását, szerencsére itt van nekünk ez a film, mely emlékeztet a magyar televíziózás legsetétebb esztendeire. 
csmozi
2010.02.23
|
magyar szatíra, 88 perc, 2010
Füst Milán Boldogtalanok című színművének talk-show-ba ágyazott feldolgozása.
Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2010. április 1.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.