Igazából szerelem

olvasói
10/10 (1)
Hozzászokhattunk, hogy karácsony közeledtével megszaporodnak a filantróp hangütésű, könnyed vonalvezetésű mozidarabok, a többnyire vígjátéki alaphelyzetből induló, és ősöreg életigazságok újrafelmondását megcélzó produkciók. Az efféle filmek frontján újabban a brit rendezők is felzárkóztak a hollywoodiak mögé, mégpedig nem kevés sikerrel, az Igazából szerelem is ezt bizonyítja.
A több szálon futó sztori jórészt a helyzetkomikumra alapoz, a felvonultatott (és a kortárs angol színészek krémje alakította) figurák inkább típusok, mintsem jellemek: a közel tucatnyi főbb szereplő között akad teszetosza miniszterelnök, elapadt ihletű író vagy nagy terveket dédelgető elemista kiskölyök - közös vonásuk, hogy valamennyien megtalálták szívszerelmüket, de csak nagynehezen tudnak lépéseket tenni feléje. Az ő próbálkozásaik, apró kudarcaik és nagy sikereik mókás vonalvezetésű meséje a film, amely szerencsére alig kíván többnek látszani, mint ami: másfél órára garantált felejtést nyújtó mozinak. 
 
Vállalását azért is teljesítheti a produkció, mert egy igazi sikerember áll a hátterében. A korábban kizárólag forgatókönyvíróként jeleskedő, de most rendezőként is szerencsét próbáló Richard Curtis nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Négy esküvő, egy temetés, a Sztárom a párom vagy a Bridget Jones naplója. Aki ezek közül akár csak egyet is látott, tudja, miféle humorra számíthat: javarészt frappáns és eleven, és csak elvétve lapos vagy erőszakolt gegekre. Különösen a film első kétharmadában teljesít imponálóan a rendező, s noha a boldog végkifejlet felé közeledvén leereszt kicsit, azért nem rossz a mérleg. A pozitív összhatáson még az erősen közhely ízű zárlat is csak alig valamit tud rontani.
Homolka
2003.11.26
|
Love Actually
angol romantikus vígjáték, 129 perc, 2003
Több szálon futó szerelmi történetek, sok humorral és helyzetkomikummal a Négy esküvő, egy temetés és a Sztárom a párom forgatókönyvírójának rendezésében.
Rendező:

Richard Curtis

Színész:

Alan Rickman
(Harry)

Colin Firth
(Jamie)

Liam Neeson
(Daniel)

Hugh Grant
(miniszterelnök)

Bill Nighy
(Billy Mack)

Emma Thompson
(Karen)

Martin Freeman
(John)

Keira Knightley
(Juliet)

Laura Linney
(Sarah)Film premierek

Az aszfalt királyai

amerikai életrajzi dráma, 152 perc, 2019

Időtlen szerelem

olasz musical, 105 perc, 2019

Cseng mester konyhája

finn-kínai filmdráma, 114 perc, 2019

Szép csendben

magyar filmdráma, 80 perc, 2019

Ragadozók

olasz gengszterfilm, 105 perc, 2019

Amundsen

cseh-norvég-svéd filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Filmek a TV-ben
18:15
Wonder Woman
amerikai kalandfilm, 2017
18:20
Ég velünk!
amerikai romantikus vígjáték, 2000
18:25
Anna és Ben
amerikai vígjáték, 2017
18:25
Jurassic World
amerikai-kínai kalandfilm, 2015
18:30
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
Vasárnap WAMP! Egyedi termékek, találkozás a tervezőkkel, fesztiválhangulat vasárnap a Bálnában. @wampdesignfair #wampdesignfair #kezmuves #egyedi #dizajntaska #dizajnerruha #dizajnerekszer #nagyondizajn
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.