Szívtiprók

olvasói
7/10 (20)
A szélhámosság forgatókönyve egyszerű, és két hősnőnknek megy is, mint a karikacsapás: szenvedélyes szerelem, gyors esküvő, másnap gondosan előkészített házasságtörési jelenet tettenéréssel, aztán válás a megcsalt feleség számára igen előnyös anyagi haszonnal. A szereposztás részben állandó: az anya játssza a forróvérű, majd megtört szívű asszonyt, lánya a szexi kis csitrit, aki lehetőleg az esküvő után 24 órán belül félreérthető helyzetbe hozza a férjet. A harmadik főszerepet ellenben mindig más személyesíti meg, bennük csupán egy a közös: pénzes pasik mindahányan.
Max (Sigourney Weaver) és Paige (Jennifer Love Hewitt) hivatásos szélhámosok, vagyis ebből élnek, és nagyon jól csinálják. Ha anyucin múlna, csinálnák akár életük végéig, ám a tojáshéj lassan lehull a kis Paige formás popsijáról, és szeretne a maga lábára állni. Egy utolsó buliban még benne van, de csak akkor, ha az valami nagy falat lesz. És elindulnak utolsó közös portyájukra a leggazdagabbak nyaralóhelyére, Palm Beachre. Hamar rá is akadnak egy milliomos aggastyánra (Gene Hackman jutalomjátéka), aki már a sír szélére dohányozta magát - tehát az özvegyi örökség reménye is felcsillan -, rá is indulnak teljes gőzzel, ám közben Paige titokban saját vállalkozásba is belevág, amikor szemet vet egy ifjú kocsmatulajdonosra (Jason Lee). Az egymást keresztező hadműveletek egyre veszélyesebb helyzetekbe torkollnak, főleg amikor a legnagyobb veszély, az őszinte szerelem réme is feltűnik a színen.
 
Sigourney Weaver jó, mint mindig, az igazi meglepetés Hewitt kisasszony, aki tehetséges komédiásnak bizonyul. Pompásan megírt vígjátékot látunk, amely ugyan cseppet hosszabb a kelleténél, de a befejezés ügyes fordulatai szépen összefogják az egészet. A Szívtiprók az elejétől a végéig kacagtató darab - méghozzá a manapság ritka, elegánsabb humorú fajtából.
nelson
2003.02.20
|
Heartbreakers
amerikai vígjáték, 123 perc, 2001
Anya és lánya gazdag pasikra specializált szélhámosok, akik utolsó közös bulijukon belefutnak néhány meglepetésbe. Kacagtató vígjáték az élet napos oldaláról.
Rendező:

David Mirkin

Színész:

Sigourney Weaver
(Max Conners)

Jennifer Love Hewitt
(Page Conners)

Ray Liotta
(Dean Cumanno)

Jason Lee
(Jack Withrowe)

Gene Hackman
(William B. Tensy)

Anne Bancroft
(Gloria Vogal)

Sarah Silverman
(Linda)

Jeffrey Jones
(Mr. Appel)

Zach Galifianakis
(Bill)

Forgalmazza: Budapest Film
(4 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
18:10
Édenkertünk Írországban - Új idők
német romantikus film, 2007
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
Egy őrült nyár
amerikai romantikus vígjáték, 1986
18:25
Terra Willy
francia animációs film, 2019
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.