Szívtiprók

olvasói
7/10 (20)
A szélhámosság forgatókönyve egyszerű, és két hősnőnknek megy is, mint a karikacsapás: szenvedélyes szerelem, gyors esküvő, másnap gondosan előkészített házasságtörési jelenet tettenéréssel, aztán válás a megcsalt feleség számára igen előnyös anyagi haszonnal. A szereposztás részben állandó: az anya játssza a forróvérű, majd megtört szívű asszonyt, lánya a szexi kis csitrit, aki lehetőleg az esküvő után 24 órán belül félreérthető helyzetbe hozza a férjet. A harmadik főszerepet ellenben mindig más személyesíti meg, bennük csupán egy a közös: pénzes pasik mindahányan.
Max (Sigourney Weaver) és Paige (Jennifer Love Hewitt) hivatásos szélhámosok, vagyis ebből élnek, és nagyon jól csinálják. Ha anyucin múlna, csinálnák akár életük végéig, ám a tojáshéj lassan lehull a kis Paige formás popsijáról, és szeretne a maga lábára állni. Egy utolsó buliban még benne van, de csak akkor, ha az valami nagy falat lesz. És elindulnak utolsó közös portyájukra a leggazdagabbak nyaralóhelyére, Palm Beachre. Hamar rá is akadnak egy milliomos aggastyánra (Gene Hackman jutalomjátéka), aki már a sír szélére dohányozta magát - tehát az özvegyi örökség reménye is felcsillan -, rá is indulnak teljes gőzzel, ám közben Paige titokban saját vállalkozásba is belevág, amikor szemet vet egy ifjú kocsmatulajdonosra (Jason Lee). Az egymást keresztező hadműveletek egyre veszélyesebb helyzetekbe torkollnak, főleg amikor a legnagyobb veszély, az őszinte szerelem réme is feltűnik a színen.
 
Sigourney Weaver jó, mint mindig, az igazi meglepetés Hewitt kisasszony, aki tehetséges komédiásnak bizonyul. Pompásan megírt vígjátékot látunk, amely ugyan cseppet hosszabb a kelleténél, de a befejezés ügyes fordulatai szépen összefogják az egészet. A Szívtiprók az elejétől a végéig kacagtató darab - méghozzá a manapság ritka, elegánsabb humorú fajtából.
nelson
2003.02.20
|
Heartbreakers
amerikai vígjáték, 123 perc, 2001
Anya és lánya gazdag pasikra specializált szélhámosok, akik utolsó közös bulijukon belefutnak néhány meglepetésbe. Kacagtató vígjáték az élet napos oldaláról.
Rendező:

David Mirkin

Színész:

Sigourney Weaver
(Max Conners)

Jennifer Love Hewitt
(Page Conners)

Ray Liotta
(Dean Cumanno)

Jason Lee
(Jack Withrowe)

Gene Hackman
(William B. Tensy)

Anne Bancroft
(Gloria Vogal)

Sarah Silverman
(Linda)

Jeffrey Jones
(Mr. Appel)

Zach Galifianakis
(Bill)

Forgalmazza: Budapest Film
(4 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
23:10
Action Point - Extrém vidámpark
amerikai vígjáték, 2018
23:10
Zsákutca
amerikai-német thriller, 2006
23:25
Veszett vidék
ausztrál western, 2016
23:25
Üvegtigris 2.
magyar vígjáték, 2006 (ism.)
23:30
Anyák elszabadulva
amerikai vígjáték, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.