Anyátlanok

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (7)
Apák és fiúk – örök téma, számos irdatlan nagy klisével és mély igazsággal. Egymillió filmből választhatunk, de szerencsére viszonylag keveset kell tényleg végignéznünk, és ha félévente egyet kell választanunk, akkor az legyen az Anyátlanok.
A Ragyogj! című filmjével feltűnő ausztrál Scott Hicks ügyes középmester. Munkái ugyan aligha válnak klasszikussá, de nem is nagyon hibázik, és amit a kezéből kiad, azért garanciát vállal. Hicks ezúttal egy rendívül személyes hangvételű életrajzi könyvet dolgozott át egy nagyon intim és a vásznon remekül mutató darabbá, amely már az első öt percével leveszi a nézőt a lábáról, még akkor is, ha ez a szófordulat a moziban – ahol mindenki ül – nem működik igazán.
 
Hősünk egy sikeres és roppant férfias sportújságíró, Joe (Clive Owen) felesége hirtelen halála után magára marad kisfiával, és hogy további hendikepet biztosítson magának, előző házasságából való tinifiát is a napfényes Ausztráliába hozatja, majd azon veszi magát észre, hogy képtelen egyszerre nevelni és dolgozni. Lesz is mindenféle komplikáció, de egy olyan darabról van szó, ahol a cselekmény szinte lényegtelen, inkább a véletlen pillanatok számítanak. A két gyerekszínész annyira jó, hogy az is lehet, hogy a filmet úgy vették fel, hogy napokig kamerával követték a két srácot, majd egy ügyes vágó történetként rakta össze mindazt, amit mindenféle instrukció nélkül csináltak. Az Anyátlanok a tökéletes randifilm, és aki egy ilyen megható-vicces-tanulságos darab mellett sem tud becsajozni, az tényleg nagyon bendzsó.
Vízer
2010.05.12
|
The Boys Are Back
angol-ausztrál filmdráma, 104 perc, 2009
A laza életet élő sportújságíró élete gyökeres fordulatot vesz felesége tragikus elvesztésekor, hiszen egyedül kell felnevelnie két közös gyermeküket.
Rendező:

Scott Hicks

Színész:

Clive Owen
(Joe Warr)

Laura Fraser
(Katy)

Julia Blake
(Barbara)

George MacKay
(Harry)

Emma Booth
(Laura)

Chris Haywood
(Tom)

Erik Thomson
(Digby)

Natasha Little
(Flick)

Emma Lung
(Mia)

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2010. május 20.
(7 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.