Volt egyszer egy Mexikó

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (26)
Robert Rodriguez a Sin City és a Kémkölykök-széria előtt bizony a legfontosabb mexikói importcikknek számított - akárcsak Salma Hayek és némi csúsztatással Antonio Banderas, aki ugyebár spanyol.
És mindenkinek bejött a gitár, amiben puska van, a cserzett bőrű gazfickók és tűzről pattant menyecskék, no, meg a pattogós zene, és a napszítta táj. Vagyis az első két Mariachi-filmhez illett egy folytatás, és a jó öreg Rodriguezt annyian nyaggaták, hogy végül el is készítette a trilógia záródarabját - igaz, szinte félkézzel. És ez picit meg is látszik - maga a forgatókönyv alig 45 oldal volt, és a kész filmbe bekerültek a Mariachi és a Desperado egyes kihagyott jelenetei -, de a végeredmény olyan zavaros, de roppant szórakoztató egyveleg, ami mindenképp megér egy nézést. Szóval a Zenész a kivarrt fekete ruhájában visszatért, és mindjárt az elején zavarba hoz mindenkit. Ugyanis egy hosszabb flashbackből megtudjuk, hogy azóta elveszette szíve választottját, és nem élteti semmi más, csak a bosszú és a fájdalom.
 
A történetet egy kövér, félszemű kocsmáros meséli el egy titokzatos gringónak - Johnny Depp egy újabb különc, de zseniális alakításban -, aki a CIA-nak dolgozik, és egy kissé túl komplikált puccs során mind a mexikói elnökkel, mind a drogkartell fejével le akar számolni és még egy csomó pénzt is akar szerezni. A képet bonyolítja még egy volt FBI-ügynök, egy Mumus nevű gyilkos és egy csinos mexikói rendőrnő, de a lényeg az, hogy előbb-utóbb mindenki lőni kezd a másikra, de anélkül, hogy csorbulna a demokrácia - mi viszont előbb vagy utóbb rájövünk, hogy az egésznek semmi értelme nincsen. Ha csak az nem, hogy legyen némi izgalom, és úgyis ez a lényeg. Összesen 99 áldozat adódik - érdemes számolni.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.10.17
|
Once Upon a Time in Mexico
amerikai-mexikói akciófilm, 102 perc, 2003
Egy utolsó dobhártyaszaggató akkordmenet a mexikói puszta Sobri Jóskájától. El Mariachinál csak a gitártokja veszélyesebb - no meg a félőrült Johnny Depp műkeze.
Színész:

Johnny Depp
(Sands)

Antonio Banderas
(El Mariachi)

Salma Hayek
(Carolina)

Willem Dafoe
(Barillo)

Mickey Rourke
(Billy)

Eva Mendes
(Ajedrez)

Enrique Iglesias
(Lorenzo)

Marco Leonardi
(Fideo)

Pedro Armendáriz Jr.
(az elnök)

(9 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.