Swimming Pool

olvasói
(0)
Francois Ozon francia rendező (Vízcseppek a forró kövön, Homok alatt, 8 nő) az utóbbi években már ékes bizonyítékát adta annak, hogy van érzéke a feszültség teremtéshez, csakúgy mint a trükkös bűnügyek és az érzelmi szövevények élvezetes bonyolításához. Mindezen erényekhez ezúttal csatlakozik még a francia új regényből és különösen Alain Robbe-Grillet-től oly jól ismert, Möbius-szalag módjára önmagába forduló történetvezetés elegáns alkalmazása.
A sikeres angol bűnügyi regény szerző (Charlotte Rampling) kiadójától kölcsönkapja annak franciaországi házát. Az idilli környéken fekvő, romantikus helyszíntől az írónő kiapadóban lévő ihlete visszatérését és a háborítatlan alkotás lehetőségét reméli. Minden nagyszerűen indul, mígnem egy váratlan pillanatban a házban megjelenik egy viharos természetű, visszafogottnak és diszkrétnek egyáltalán nem nevezhető fiatal hölgy, aki állítólag a ház tulajdonosának lánya. Az írónő kezdeti felháborodását és rosszallását lassanként felváltja a különös és kihívó viselkedésű lány iránti érdeklődés, s lépésről lépésre kifejezetten az írás, az új könyv ihletforrásává válik a kielégíthetetlen szexuális étvágyú fiatal lány. Az írónő egészen odáig megy, hogy a lány elcsent naplójából kezd részeket beemelni saját regényébe. 
 
A két nő kapcsolata közben sajátos barátsággá/szövetséggé alakul, különösen amikor egy hulla is megjelenik a képben... 
 
A film igen hatékonyan egyesíti a klasszikus Hitchcock-i thriller elemeit azzal a fajta visszafogott eleganciával, ami például Erich Rohmer filmjeit jellemzi. Mindamellett ízig-vérig Francois Ozon filmről van szó, aki egyre meggyőzőbben bizonyítja, hogy a kortárs francia film egyik legnagyobb tehetsége.
Odor Emilia
2003.12.10
|
Swimming Pool
angol-francia filmdráma, 103 perc, 2003
Angol írónő regényes francia vidékre vonul vissza, hogy megírja új könyvét, azonban feltűnik egy eszeveszett kiscsaj, aki felborítja a szépen eltervezett írói nyugalmat és magányt...
Rendező:

Francois Ozon

LinkekFilm premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:10
Fenyvesek úrnője 2.
német-osztrák romantikus dráma, 2013
18:15
Zuhanás a szerelembe
amerikai romantikus vígjáték, 1984
18:25
Garni-zóna
amerikai romantikus film, 1982
18:30
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:35
Az oroszlánkirály
amerikai animációs film, 1994
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.