Charlie St. Cloud halála és élete

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (11)
A végzős gimnazista, Charlie St. Cloud egy végzetes napon szeretett öccsével, Sammel az oldalán szenved autóbalesetet – ő túléli, testvérét viszont nem tudják megmenteni. A fiú ígéretet tesz a halottnak, hogy mindig mellette lesz, ...
...ezért évekkel később, már fiatalemberként, gondnoknak áll abban a temetőben, ahol Sam nyugszik. Charlie meghatározott rituálé szerint éli mindennapjait: minden este találkozik öccsével a közeli erdő egy elzárt kis tisztásán, majd baseballoznak és beszélgetnek egy sort. A szellemlátó fiatalember azonban csakhamar közelebb kerül egykori osztálytársához, a gyönyörű és kalandvágyó Tesshez, aki egy héten belül hosszú útra indul: vitorlás hajójával akarja megkerülni a Földet. Charlie tehát sorsdöntő lépésre kényszerül – megszegje a fivérének tett fogadalmat és válassza Tesst s vele együtt az életet, vagy maradjon továbbra is a csendes temetőben, a holtak világában?
 
Azt, hogy a High School Musical-filmeken kívül is elboldogul, Zac Efron már a Megint 17-tel demonstrálta. A Charlie St. Cloud halála és életében azt is alkalma nyílik bebizonyítani, hogy több, mint egy szép arc, és egy igazán komoly, drámai szerepben is képes helytállni. A misztikus-romantikus filmdrámát pedig éppen az a Burr Steers rendezte, akivel az ifjú színész a Megint 17-ben is dolgozott. A mű Ben Sherwood azonos című regényén alapul, s mivel magyarul csak egy rövidített verziója jelent meg, a hazai nézőknek az adaptációban elkövetett kisebb-nagyobb változtatások miatt sem kell, hogy túlzottan fájjon a fejük. 
firkász
2010.08.19
|
Charlie St. Cloud
amerikai fantasy, 101 perc, 2010
Charlie fura srác, akit nagyon megvisel öccsének halála. Temetőőrnek áll ott, ahol az öccse sírja fekszik, és éjszakánként állítólag beszélni is képes vele.
Rendező:

Burr Steers

Színész:

Zac Efron
(Charlie St. Cloud)

Amanda Crew
(Tess Carroll)

Ray Liotta
(Florio Ferrente)

Kim Basinger
(Claire St. Cloud)

Dave Franco
(Sully)

Donal Logue
(Tink Weatherbee)

Tegan Moss
(Cindy)

Charlie Tahan
(Sam St. Cloud)

Adrian Hough
(Ben Carroll)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2010. szeptember 2.
(10 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Egy utolsó üzlet
finn film, 2018
18:40
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
18:45
A lövés utáni csend
német film, 2000
18:50
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.