Idő van

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (1)
Na, ezt a filmet nagyon szeretem, jobban, mint a Megáll az időt, pedig azért szokás rajongani. Pedig ez jobb. Igazából elmesélni sem lehet, hiszen a puszta tartalmon túl rengeteg vizuális és verbális hangulatfokozó elem gazdagítja a színészi és rendezési remekművet.
Most csak pusztán. Mint mindenki, Halasi Mihály is szabadon szeretne élni, de legalábbis nyaralni menni. Feleségével és gyermekeivel neki is indulnak a nyár kalandjainak, természetesen csak belföldre. A szexuális életük élénkítésére vásárolt, és jól őrizgetett vibrátort útközben Misi csempészi ki a gyárból, miután fegyveres harcban legyűri az őrséget. Később kalandjuk egy szürreális nyaralókastélyban folytatódik, ahol igyekeznek a körülményekhez lépest berendezkedni. (Mindebben készségesen segít a gondnok, népünk bölcs vezérének egykori sofőrje, Bodrogi Gyula, és kutyája, hihi.)
 
A vibrátorból hiányzik az elem, de még ennél is nagyobb baj, hogy Ilona arcán kinő egy Elpusztíthatatlan Szőrszál. Visszamennek a pesti kórházba, és mialatt Ilonával az orvosok próbálkoznak, férje körbejárja a várost, családtagjai és barátai népes és élményekben gazdag körét. A beavatkozás ugyan sikertelen, de a hosszú nap végére Halasi úgy érezheti, bölcsebb (és öregebb) lett. 
 
 
 
háopépé
2007.09.20
|
magyar filmszatíra, 105 perc, 1985
Szürreális értelmiségi kalandfilm az Elpusztíthatatlan Szőrszálról. "A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan, ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson minket."
Rendező:

Gothár PéterFilmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.