Főnökök főnöke

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Paul Castellano olyan arcberendezéssel rendelkezik, hogy az ember még a Golden Globe-afterpartyn is hajlamos lenne kézcsókkal köszönteni őt. Úgy tűnik, az IFA-fejű színész a Bronxi mese óta sem unt rá a keresztapa-szerepre.

Bár főszereplőként jobbára csak B-ligás produkciókban tűnik fel, hitelességéhez egy ehhez hasonló filmben sem férhet kétség. Már csak azért sem, mert valós személyt alakít.

 

Paul Castellano lassan emelkedett fel a New York-i Gambino-família tagjaként a ranglétrán. Intelligenciája és stílusa miatt emelték ki az öregek, és a hetvenes években a vén Gambino őt tette meg utódjának. Új idők új szelét vitte a környék bűnözőinek életébe. Szinte szakszervezeti mintára egységesítette a legapróbb utcai klikkeket, és kegyetlenül megtorolta a kábítószerrel való kereskedést, amely a hírhedt Gotti kiváltsága volt. Utálta ugyanis a drogokat, helyette más pénz forrásokat erőltetett. Talán éppen a drogpiac feltételeiről tárgyaltak volna Gottival, amikor 1985. december 16-án kivégezték egy East Side-i elegáns étteremben.

kirsch
2011.07.28
|
Boss of Bosses
amerikai krimi, 93 perc, 2001


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.