Hibrid

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (27)
Ki ne emlékezne Dollyra, a klónozott bárányra? Az 1996 nyarán született állatról szóló hírek hetekig izgalomban tartották a világot. Bár az egyház és különböző jogvédő szervezetek morális katasztrófát vizionálva elejét vették a kutatás folytatásának, ...
...az élőlények duplikálása és a fajok keresztezése iránti érdeklődés nem hagyott alább. Időnként felröppennek pletykák nagy cégek által pénzelt, illegalitásban ténykedő tudósokról, de kísérleteikről semmi biztosat nem tudunk. Pár év múlva talán meg se lepődünk majd, ha egy szirén vagy egy kentaur leül mellénk a metrón, de egyelőre még mindez csak fikció. Szerencsére.
  
Vincenzo Natali a klónhiszti idején éppen a Kocka című filmjével bíbelődött, de állítólag már ekkor megfogant benne a Hibrid ötlete. Az aprólékosan kidolgozott történetnek, a koncepciózus látványnak és a karaktereknek jót tett a hosszú érlelési idő. Csak azzal nem számolt a rendező, hogy a témával kapcsolatos kérdései és válaszlehetőségei 2010-ben már kissé avíttnak tűnnek, elég, ha Roger Donaldson A lényére vagy John Frankenheimer Dr. Moreau szigetére gondolunk, melyek másfél évtizeddel előzték meg Natali filmjét.
 
A rendező az állati és emberi géneket keresztező tudóspár sztorijában megidézi Prométheusz, Ádám és Éva, a bukott angyalok és Frankenstein mítoszát, tetszőlegesen keverve az egyes történetdarabkákat, csakúgy, mint a különböző műfajokat. A melodramatikus sci-fi/horror pedig pont olyan lett, mint főhőse, a hibrid Dren. Egyszerre félelmetes, izgalmas és gyönyörű, de hosszú távon életképtelen.  
zsinora
2010.09.16
|
Splice
amerikai-francia-kanadai horror, 104 perc, 2009
Clive és Elsa ambiciózus kutatók, akik a szabályok ellenére genetikai kísérleteket folytatnak állati gének keresztezésével, amiből egy új fajt hoznak létre.
Rendező:

Vincenzo Natali

Színész:

Adrien Brody
(Clive Nicoli)

Sarah Polley
(Elsa Kast)

Delphine Chanéac
(Dren)

David Hewlett
(William Barlow)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. szeptember 23.
(16 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
21:00
A nagy kiruccanás
amerikai vígjáték, 1988
21:00
Még egy kis pánik
amerikai krimivígjáték, 2002
21:00
Törvényre törve
amerikai akciófilm, 1991
21:00
Sztriptíz
amerikai vígjáték, 1996
21:00
Képtelen kampány
amerikai filmszatíra, 2012
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.