Tamara Drewe

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (29)
Mire nem képes egy fitos női nózi, ugye? Történetünk ugyanis ott kezdődik, hogy a címbéli Tamara hazatér csendes és unalmas szülővárosába, csakhogy egy plasztikai műtétnek köszönhetően régi hatalmas cserpákja helyett csinos és vonzó orral. Be is indul mindenki a környéken.
Érdekes módon Stephen Frears (Pop, csajok, satöbbi, Gyönyörű mocsokságok) filmjét egyszerre ihlette a nagy brit regényíró, Thomas Hardy A lármás nyüzsgéstől messze című korai műve és egy képregény, amiből a firnyákos olvasó már sejtheti, hogy egy klasszikus szerkezetű, de modern végkicsengésű darabról lesz itt szó. Ehhez adott a csinos Tamara (Gemma Arterton, a legutóbbi Bond-lány, aki tényleg nagyon viccesen néz ki műorral pár flashbackben), egy, a feleségét folyton csaló sikeres krimiíró, annak pancser amerikai kollégája, egy izmos helyi fiatalember, egy arra tévedő, kissé zavarodott rocksztár a kutyájával, meg pár rakoncátlan tinilány és nagyon sok legelésző tehén, akik aztán így vagy úgy, de mind kavarnak valakivel.
 
A felállás – sőt a tempó és a hangulat is – sokban emlékeztet az elmúlt évek olyan nagy angol vígjátéksikereire, mint az Igazából szerelem vagy akár a Bridget Jones-filmek. Ez tulajdonképpen nem is nagy baj, csak ugye Stephen Frearstől kicsit többet vár az ember, mint valami könnyed vidéki kalamajka levezénylését, korrekt, de feledhető színészi alakításokkal. Persze lehet, hogy csak mi vagyunk randa kultúrsznobok, akiknek semmi sem elég jó, még Gemma Arterton forrónadrágba bújtatott formás feneke sem.
Vízer
2011.01.03
|
Tamara Drewe
angol vígjáték, 111 perc, 2010
Egy fiatal újságíró visszatér kis szülővárosába, ahol éppen a szülőházát készülnek eladni.
Rendező:

Stephen Frears

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2011. január 6.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.