Babylon A.D.

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (7)
A közelmúltban látott posztapokaliptikus kegyetlen embermesék (Éli könyve, Az út) után egy újabbat csodálhatunk meg a vásznon (tegyük hozzá: csak nálunk, hiszen a Föld más országaiban a Babylon A.D. már 2008-ban a mozikba került).
A Maurice G. Dantec Babylon Babies című tudományos-fantasztikus regényén alapuló filmnek némileg Az ember gyermekére emlékeztető sztorija szerint valamikor a 2030-as évek tájékán Toorop, a bátor zsoldos egy rosszarcú orosz gengszter megbízásából elvállalja, hogy egy mongóliai kolostorból New Yorkba szállít egy csomagot. A szállítmány történetesen a gyönyörű Aurora, akit a veszélyes úton egy apáca kísér. A kontinenseket átszelő utazás során a főhősnek nemcsak a küldetés veszélyeivel kell szembenéznie (úgy tűnik ugyanis, hogy a lányra mások is pályáznak), hanem arra is rá kell döbbennie, hogy Aurora több hétköznapi fiatal nőnél...
 
Az Amélie... Ninója, a rendezőként is serényen tevékenykedő Mathieu Kassovitz munkája körülbelül azt az utat járja be, mint a direktornak A gyűlölettől a Bíbor folyókon át a Gothikáig vezető pályafutása: ígéretesen kezdődik, közepesen és sablonosan folytatódik, majd menthetetlenül silányságba süpped. Ennek eredményeként a gondolatébresztő cím ellenére kis túlzással egy nagy büdös semmit kapunk, kidolgozatlan cselekménnyel és meglepően rossz színészi alakításokkal. Sovány vigasz, hogy a film végső változatától maga Kassovitz is elhatárolódott, és hogy a moziverzió mellett létezik elvileg egy hosszabb, vágatlan rendezői változat is. 
fürkész
2010.09.01
|
Babylon A.D.
amerikai-angol-francia sci-fi, 90 perc, 2008
Toorop kőkemény zsoldos, aki azt a feladatot kapja, hogy szállítson át egy nőt Oroszországból Amerikába. Vigyáznia kell, hiszen ő adhat életet az új Messiásnak.
Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. szeptember 16.
(15 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
18:15
Mátrix - Újratöltve
amerikai sci-fi, 2003
18:15
A tökéletes apapótló
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:25
James Bond: A világ nem elég
angol-amerikai akciófilm, 1999
18:25
Időről időre
angol romantikus vígjáték, 2013
18:30
Penge
amerikai akciófilm, 1998
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.