Szerelmi bűnök

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (34)
Míg a férfiak verbális vagy fizikai erőszakkal próbálják megoldani a rivalizálásból fakadó, kiélezett helyzeteket, addig mi, nők milliónyi lehetőség közül választhatunk, ha ki akarjuk ütni vetélytársunkat a nyeregből.
Az érzelmi zsarolástól kezdve a lejáratáson, az áruláson, a csaláson, a hazugságokon és a hisztin át akár a másik pasijának fondorlatos lenyúlásáig is elmerészkednek a legelvetemültebbek, csak hogy felülkerekedjenek a másikon. Akinek nem inge, ne vegye magára, mindenesetre Alain Corneau író-rendező ilyennek látja és láttatja a gyengébbik nemet. Szó se róla, élete végére nagyon kiábrándulhatott belőlünk, mert mindkét főszereplőnője gonosz, áskálódó, gátlástalan és iszonyú rafinált. A gond az, hogy egyikükkel azonosulnunk kéne, és megértenünk a motivációit, de sajnos nem megy. Hogy miről is van szó? Isabelle (Ludivine Sagnier) Christine (Kristin Scott Thomas) cégénél dolgozik. Sokáig tűri, hogy főnöknője kisajátítsa őt és lenyúlja az ötleteit, majd egyszer csak besokall, és visszavág, nem éppen a legkifinomultabb módon…
  
Alain Corneau utolsó filmjével – a 67 éves rendező két hónapja hunyt el – sajnos nem alkotott maradandót. A Szerelmi bűnök alapgondolata, vagyis hogy lerántsa a leplet a lelketlen multinacionális cégek személyiségtorzító mechanizmusairól, még elmenne, de hiba csúszott a rendszerbe. Thrillerével (?) két alapvető probléma van: nem szól semmiről, és egyetlen szerethető karaktert sem tud felmutatni. Márpedig mindkét elvárás jogos, nemcsak egy jó filmmel, hanem úgy általában a mozgókép műfajával szemben.  
zsinora
2010.10.29
|
Crime d'amour
francia thriller, 104 perc, 2010
Alain Corneau utolsó filmje két menedzserasszony gyilkos vetélkedéséről szól.
rendező:

Alain Corneau

színész:

Ludivine Sagnier
(Isabelle Guérin)

Kristin Scott Thomas
(Christine Riviere)

Patrick Mille
(Philippe Deschamps)

Julien Rochefort
(ügyvéd)

Gérald Laroche
(Gérard)

Olivier Rabourdin
(bíró)

Marie Guillard
(Claudine)

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2010. november 11.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
18:55
Bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2000
21:00
A Thomas Crown-ügy
amerikai vígjáték, 1999
23:20
Éjjeli féreg
amerikai krimi, 2014
01:50
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
03:40
Fargo
angol thriller, 1996
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.