Szerelmi bűnök

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (34)
Míg a férfiak verbális vagy fizikai erőszakkal próbálják megoldani a rivalizálásból fakadó, kiélezett helyzeteket, addig mi, nők milliónyi lehetőség közül választhatunk, ha ki akarjuk ütni vetélytársunkat a nyeregből.
Az érzelmi zsarolástól kezdve a lejáratáson, az áruláson, a csaláson, a hazugságokon és a hisztin át akár a másik pasijának fondorlatos lenyúlásáig is elmerészkednek a legelvetemültebbek, csak hogy felülkerekedjenek a másikon. Akinek nem inge, ne vegye magára, mindenesetre Alain Corneau író-rendező ilyennek látja és láttatja a gyengébbik nemet. Szó se róla, élete végére nagyon kiábrándulhatott belőlünk, mert mindkét főszereplőnője gonosz, áskálódó, gátlástalan és iszonyú rafinált. A gond az, hogy egyikükkel azonosulnunk kéne, és megértenünk a motivációit, de sajnos nem megy. Hogy miről is van szó? Isabelle (Ludivine Sagnier) Christine (Kristin Scott Thomas) cégénél dolgozik. Sokáig tűri, hogy főnöknője kisajátítsa őt és lenyúlja az ötleteit, majd egyszer csak besokall, és visszavág, nem éppen a legkifinomultabb módon…
  
Alain Corneau utolsó filmjével – a 67 éves rendező két hónapja hunyt el – sajnos nem alkotott maradandót. A Szerelmi bűnök alapgondolata, vagyis hogy lerántsa a leplet a lelketlen multinacionális cégek személyiségtorzító mechanizmusairól, még elmenne, de hiba csúszott a rendszerbe. Thrillerével (?) két alapvető probléma van: nem szól semmiről, és egyetlen szerethető karaktert sem tud felmutatni. Márpedig mindkét elvárás jogos, nemcsak egy jó filmmel, hanem úgy általában a mozgókép műfajával szemben.  
zsinora
2010.10.29
|
Crime d'amour
francia thriller, 104 perc, 2010
Alain Corneau utolsó filmje két menedzserasszony gyilkos vetélkedéséről szól.
rendező:

Alain Corneau

színész:

Ludivine Sagnier
(Isabelle Guérin)

Kristin Scott Thomas
(Christine Riviere)

Patrick Mille
(Philippe Deschamps)

Julien Rochefort
(ügyvéd)

Gérald Laroche
(Gérard)

Olivier Rabourdin
(bíró)

Marie Guillard
(Claudine)

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2010. november 11.
(4 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.