Arthur 3. - A világok harca

olvasói
5/10 (31)
A nyolcvanas években lehetett kapni hagymafejű, ijesztő manószerű játékokat, égnek álló ritkás vörös hajjal – na engem ezekre emlékeztet Luc Besson furcsa teremtménye, a parányivá zsugorított, villangók között élő kisfiú, Arthur, aki azért a japán mangák világára is hajaz.
Bár Besson az első Arthur-film után ígérte, hogy nem rendez többet, valahogy mégis beleszeretett a karakterbe, és trilógiává duzzasztotta a félig animációra, félig élő szereplőkre hangszerelt, hol vicces, hol izgalmas és néhol ijesztő történetet. Ott tartunk, hogy a gaz Maltazár fondorlatos csellel eljutott az emberek világába, és egy óriási szúnyogokból álló hadsereget vagy inkább légierőt szervez, azzal az ambíciózus tervvel, hogy meghódítsa az univerzumot – lelkesedését csak csodálni lehet! –, és csakis a még mindig icipici Arthur hiúsíthatja meg a tervét.
 
Mivel Maltazár óriási, Arthur viszont csak pár milliméter, azt kell mondanunk, hogy ebben az esetben a méret igenis számít, és hősünknek nem lesz könnyű a kertből visszajutnia a hálószobájába, és villangó méretűből újra normál nagyságúvá válnia, még úgy sem, hogy a sokak által vonzónak tartott Holdviola és a kissé tompa Tátombák segíti útján, illetve csatlakozik hozzájuk Maltazár fia, az eléggé rosszarcú Darkosz, aki az állítja, át akar állni a jó oldalra. Vagyis izgalomban nem lesz hiány, a látvány lenyűgöző, és humor is akad bőven – Maltazárnak és a tüskés fejű Darkosznak köszönhetően, akik miatt egyre inkább hajlok arra, hogy az Arthur-széria tulajdonképpen Az ötödik elem gyerekverziója. 
 
Vízer
2010.12.09
|
Arthur et la guerre des deux mondes
francia animációs film, 90 perc, 2010
Maltazár szúnyogokkal akarja meghódítani az univerzumot, és a gonosz terve megvalósításában csak Arthur akadályozhatja meg.
Rendező:

Luc Besson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2010. december 23.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.