Vágta - Seabiscuit

olvasói
10/10 (3)
Minden idők legjobb versenylova a magyar Kincsem volt, aki 54 futamon indult és mindet meg is nyerte. A gyönyörű telivérnek azonban Amerikában soha nem lett volna esélye az örök hírnévre, mert győztesnek született és az is maradt - abban meg hol a dráma, hol a meglepetés?
Az amerikaiak csodalova egy bizonyos Seabiscuit volt, egy makacs természetű, göcsörtös lábú, kistermetű mén, aki élete nagy részében nem nyert semmilyen versenyt. Ám a sors úgy hozta, hogy a gazdasági válság sötét éveiben egy sokat látott autómágnás úgy döntött, hogy belekóstol a lóversenyzésbe és felfogadott egy halk szavú trénert, aki pont ebben a lóban látott fantáziát, és hozzá egy sikertelen, félszemű zsokét vett fel. A valószínűtlen páros aztán szép sorban elkezdte megnyerni a nagy díjakat és hamarosan Amerika kedvenceivé váltak, mivel az emberek bennük láttak reményadó példát. 
 
Persze a Vágta egy igazi szirupos, szájbarágós tanmese, amelynek minden képsorából és minden mondatából nagy igazságok csöpögnek, de ez furcsa módon nem ciki. Pedig a főszereplők által elszenvedett drámák és sorscsapások lassan a görög tragédiák szintjét súrolják, Gary Ross rendező mégis mindig tartja a helyes arányt a komoly, az izgalmas és a könnyed elemek adagolásánál, a végén pedig úgyis minden jóra fordul. Ráadásul ehhez igazán pompás kis színészgárda áll rendelkezésére: Jeff Bridges most is nagy magabiztossággal és impozánsan játszik, csakúgy, mint Chris Cooper, és talán csak Tobey „Pókember” Maguire az, aki nem elég meggyőzően elszánt a pici zsoké szerepében. 
 
Bár a film szépséghibája az aránytalanul vontatott felvezetés, de aztán ahogy elkezdődnek a futamok, a tempó is felgyorsul, és több versenyjelenet egyenesen káprázatos. Ezeken Seabiscuitet vagy tucatnyi különböző ló játssza - külön sport lehetne csak arra figyelni, hogy éppen melyiket mutatják. Szeretettel ajánljuk e filmet minden kedves, lóversenyre csak szilveszterkor járó sznobnak is!
Vízer
2004.01.07
|
Seabiscuit
amerikai filmdráma, 141 perc, 2003
Ez az igazi hendikep, hiszen a ló kicsi, göcsörtös a lába és mindig álmos, a zsoké félszemű és túl magas, de a szívük arany - így hát ketten együtt felrázzák Amerikát a mély Depresszióból!
Rendező:

Gary RossFilm premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
18:05
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
18:10
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:15
Asterix Amerikában
francia-német animációs film, 1994
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Kiképzőtábor
amerikai-német akciófilm, 2003
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.