Pofa be!

olvasói
10/10 (1)
A francia krimivígjáték nemes hagyományokkal rendelkező műfajának legemlékezetesebb főszereplői mindig a nehezen összeillő párosok voltak. Általában egy komoly pofa és egy idióta, aki nem hagyja, hogy a komoly végig komoly maradjon. A Pofa be! rendezője, Francis Veber évtizedek óta sikerrel alkalmazza ezt a receptet, sőt Gérard Depardieu-t is több ízben bevetette már, például a Balfácán vagy a Balekok című Pierre Richard-komédiákban. Igaz, ott Depardieu még a komoly tag szerepét kapta, a Pofa be! esetében viszont idiotizmusban övé a pálya.
Itt egy piti bűnözőt alakít, Quentint, aki régen űzi már a szakmát, de nem tűnik úgy, mintha ez tapasztalt profivá érlelte volna. Legutolsó bankrablása után például csak azért kapták el, mert egy multiplex mozin keresztül menekültében a vásznon látott rajzfilm annyira megnevettette, hogy képtelen volt tovább futni. A börtönben aztán kiderül, miért Pofa be! a film címe, fecsegő hősünk ugyanis ezt hallja minden cellatársától, mielőtt azok teljesen kikészülnének tőle. Csupán a kötélidegzetű, szótlan Ruby (Jean Reno) nem dobja be a törülközőt, és ezzel Quentin a legjobb barátjának nevezi ki. Ruby azonban szökést tervez, odakinn ugyanis egy elrejtett táskában 20 millió euró, valamint egy elintézendő leszámolás várja. Quentin sem akar lemaradni legjobb barátjától, sőt átveszi a kezdeményezést... 
 
A börtön falai közt játszódó durva komédiát egy Párizs utcáin kavargó üldözéses bohózat követi hihetetlenül gyors tempóban. A cselekmény elejétől fogva mulatságos ugrásokkal halad előre, a kényszerűségből - hogy a százszor látott fordulatokon átugorjon - erényt, azaz stílust kovácsolva. A két főszereplő kiváló: Reno hozza a tőle jól ismert, hűvös figurát, míg Depardieu hibátlan idétlenségével brillíroz.
nelson
2004.01.07
|
Tais-toi
francia krimivígjáték, 85 perc, 2003
Krimivígjáték egy nagyszájú balekkal (Depardieu) és egy halk szavú profival (Jean Reno), akik lelépnek a börtönből, hogy megszerezzék az elrejtett nagy lét.
Rendező:

Francis Veber

LinkekFilm premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.