Pofa be!

olvasói
10/10 (1)
A francia krimivígjáték nemes hagyományokkal rendelkező műfajának legemlékezetesebb főszereplői mindig a nehezen összeillő párosok voltak. Általában egy komoly pofa és egy idióta, aki nem hagyja, hogy a komoly végig komoly maradjon. A Pofa be! rendezője, Francis Veber évtizedek óta sikerrel alkalmazza ezt a receptet, sőt Gérard Depardieu-t is több ízben bevetette már, például a Balfácán vagy a Balekok című Pierre Richard-komédiákban. Igaz, ott Depardieu még a komoly tag szerepét kapta, a Pofa be! esetében viszont idiotizmusban övé a pálya.
Itt egy piti bűnözőt alakít, Quentint, aki régen űzi már a szakmát, de nem tűnik úgy, mintha ez tapasztalt profivá érlelte volna. Legutolsó bankrablása után például csak azért kapták el, mert egy multiplex mozin keresztül menekültében a vásznon látott rajzfilm annyira megnevettette, hogy képtelen volt tovább futni. A börtönben aztán kiderül, miért Pofa be! a film címe, fecsegő hősünk ugyanis ezt hallja minden cellatársától, mielőtt azok teljesen kikészülnének tőle. Csupán a kötélidegzetű, szótlan Ruby (Jean Reno) nem dobja be a törülközőt, és ezzel Quentin a legjobb barátjának nevezi ki. Ruby azonban szökést tervez, odakinn ugyanis egy elrejtett táskában 20 millió euró, valamint egy elintézendő leszámolás várja. Quentin sem akar lemaradni legjobb barátjától, sőt átveszi a kezdeményezést... 
 
A börtön falai közt játszódó durva komédiát egy Párizs utcáin kavargó üldözéses bohózat követi hihetetlenül gyors tempóban. A cselekmény elejétől fogva mulatságos ugrásokkal halad előre, a kényszerűségből - hogy a százszor látott fordulatokon átugorjon - erényt, azaz stílust kovácsolva. A két főszereplő kiváló: Reno hozza a tőle jól ismert, hűvös figurát, míg Depardieu hibátlan idétlenségével brillíroz.
nelson
2004.01.07
|
Tais-toi
francia krimivígjáték, 85 perc, 2003
Krimivígjáték egy nagyszájú balekkal (Depardieu) és egy halk szavú profival (Jean Reno), akik lelépnek a börtönből, hogy megszerezzék az elrejtett nagy lét.
Rendező:

Francis Veber

LinkekFilm premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
19:30
Szörnyen boldog család
angol animációs film, 2017
20:00
Telivér
mexikói thriller, 2016 (feliratos)
20:00
Hárman egy ágyban
német romantikus vígjáték, 2013
20:30
Salinger
amerikai életrajzi film, 2017
21:00
Őrangyal
német thriller, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.