London Boulevard

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (23)
Ken Bruen magyarul sajnos nem olvasható könyve, a London Boulevard állítólag az elmúlt évek legjobb bűnügyi regénye: méltatói az Alkony sugárút Londonba helyezett modern verziójának nevezik.
Ebből a műből kiindulva, de annak cselekményétől erősen elrugaszkodva készítette el rendezői bemutatkozását A tégláért Oscar-díjjal kitüntetett forgatókönyvíró, William Monahan.
 
A film főhőse Mitchell, aki a börtönből frissen szabadulva próbál új életet kezdeni. Első felbuzdulásában egy fiatal, átmenetileg mégis visszavonult színésznőnél vállal házfelújítási munkát. Ám ahogy az lenni szokott, kísért a múlt, és régi életéből származó cimborái (azok közül is főleg egy) nem szállnak le róla. A kisstílű rosszfiún, Billyn kívül azonban más is kipécézi magának emberünket: egy kegyetlen, nagyhatalmú gengsztervezér, Billy főnöke sem hagyja élni – magának akarja, élve vagy halva. 
 
William Monahan a London Boulevard első felében kissé bő lére eresztve teremti meg a hangulatot (amihez a kelleténél jóval több aláfestő zenét használ). A cselekmény sok mindent hagy kibontatlanul, sorjáznak benne a dramaturgiai következetlenségek, és a jelek szerint az alapul vett regény helyett nagyobb befolyással volt rá az alkotó korábbi munkája, A tégla: a Ray Winstone által megformált gengszterfőnök külső jellegzetességei és manírjai is innen (nevezetesen Jack Nicholson Frank Costellójától) valók. Utolsó 20–30 percében ugyan a mű összeszedi magát és kemény bosszúfilmként kezd viselkedni – csak addigra sajna a néző már elengedte. 
fürkész
2011.02.02
|
London Boulevard
amerikai-angol krimi, 103 perc, 2010
Egy börtönből szabadult fickó története, aki beleszeret egy gyönyörű színésznőbe, de közben felbosszant egy befolyásos gengsztert.
Rendező:

William Monahan

Színész:

Colin Farrell
(Mitchel)

Anna Friel
(Briony)

Keira Knightley
(Charlotte)

David Thewlis
(Jordan)

Stephen Graham
(Danny)

Ray Winstone
(Gant)

Ben Chaplin
(Billy Norton)

Ophelia Lovibond
(Penny)

Eddie Marsan
(Bailey)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. február 10.

Műsoron a TV-ben

Film Cafe
 2019.09.25., szerda, 02:10

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(7 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.