Táncos a házban

olvasói
(0)
Agustín Rejas (Javier Bardem) jogászból lett rendőrnyomozó egy dél-amerikai államban, amelynek békéjét terrortámadások sorozata dúlja fel. Persze ez csak látszólagos béke volt, egy olyan puskaporraktáré, amelyben piromániások játszadoznak, de a véres merényletek értelmetlensége így is sokkoló. Mindenhol egy bizonyos Ezequiel elnököt éltetnek a tettesek, illetve a tett helyszínén hagyott üzeneteik.
Ki lehet ez a véreskezű, kommunista népvezér? Mivel képes ilyen rettentő megszállottságba magával rántani a legártatlanabbnak tűnő embereket is? Hosszas és eredménytelen nyomozás után az első bíztató nyomokat követve Rejas a hegyvidék felé veszi az irányt, ahol gyermekkorát töltötte. Mint oly sokszor a krimi műfajában, a megoldás közelebb van hozzá, mint kezdetben hitte volna. 
 
A forgatókönyvet Nicholas Shakespeare saját regényéből adaptálta. A történetet minden bizonnyal a perui Fényes Ösvény terrorhálózat ihlette, de konkrét helyre és időre nem esik utalás. John Malkovich első rendezésének középpontjában Javier Bardem (Sonka, sonka; Mielőtt leszáll az éj) szuggesztív alakítása áll, a képi megformálás kevésbé izgalmas, de elegáns. A krimiszerű rejtély megoldásán túl a film inkább a szereplők, elsősorban a főhős lelki mozgatórugóinak feltárására szán időt. A Táncos a házban a bűnügyi izgalmakat eszközként használja, hogy az emberi sorsról, a hatalomról és a káoszról való elmélkedését feszültebbé tegye. Egy igazságot kereső, de esendő főhős mellé csatlakozva lassan azt ismerjük fel, hogy az elvek és indulatok dzsungeléből milyen nehéz ép ésszel kitalálni.
nelson
2004.01.15
|
The Dancer Upstairs
amerikai-spanyol filmdráma, 133 perc, 2002
Egy dél-amerikai államban egy vívódó rendőrnyomozó a véres terrorcselekményekért felelős, rejtőzködő népvezér után nyomoz. John Malkovich rendezői bemutatkozása egyszerre krimi és meditáció sorsról-hatalomról.
rendező:

John MalkovichFilm premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
18:10
Carter edző
amerikai dráma, 2005
18:15
Sorsjegyesek
amerikai romantikus vígjáték, 1994
18:40
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
18:50
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.