Az Amazonas kincse

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (38)
Miért olyan kevés a jó akciófilm? Elképesztő összegeket költenek speciális effektusokra és jóképű sztárokra, és mégis, vagy a történet túl ostoba, vagy megjelenik Tom Cruise - de leginkább az a hiba, hogy valami nagyon bugyuta dolgot vesznek roppant komolyan, Az Amazonas kincse készítői szerencsére nem estek az utóbbi hibába.
Mert adott minden: egzotikus környezet, rengeteg bunyó és lövöldözés, izomtól dagadó főhős és gyönyörű nő - de egy percét sem kell komolyan venni, ami viszont nagy szerencsénkre semmit sem von le az izgalomból. Adott egy profi pénzbehajtó, aki utolsó melóként - mindig van egy utolsó meló! - bevállalja egy gengszter elkóborolt csemetéjének hazaszállítását. Csakhogy ehhez a brazil őserdőbe kell utazni, de a nagyra nőtt csemetének mégsem akaródzik hazamennie, annál is inkább, mert nagyon közel jár a bennszülöttek ősi kincsének megtalálásához.
 
Neki és kényszerű partnerének csak a helyi aranybánya elvetemült, de meglepően jó humorú tulajdonosának állig felfegyverzett embereivel, a kellően motivált gerillákkal és egy csapat kanos páviánnal kell megmérkőzniük, és már el is hárul minden akadály. És valakiről elfelejtkeztünk, az olajbányász település gyönyörű csaposlányáról, aki nem az, akinek látszik. Pontosabban az, mert tényleg gyönyörű - mégiscsak Hollywood legszebb félvér színésznőjéről, Rosario Dawsonról van szó -, hanem titka van neki, nem is akármilyen. A színészből lett rendező Peter Berg (Ronda ügy, Királyság) nagy mázlinkra belátta, hogy egy jó akciófilmhez korántsem kellenek legyőzhetetlen hősök, és ennek megfelelően bánik szereplőivel, akiket szinte mindenki rongyosra aláz. Annyit viszont felrónánk a filmnek, hogy a páviánok nem Dél-Amerikában, hanem csakis Afrikában élnek.

 
2008.10.03
|
Welcome to the Jungle / The Rundown
amerikai akciófilm, 106 perc, 2003
Udvarias, de nagydarab pénzbehajtó kalandjai veszett zsoldosok, pici gerillák és kanos páviánok közt a dzsungel mélyén, nagy pofonokkal és mélyenszántó poénokkal.
Rendező:

Peter Berg

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(9 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
12:40
Gumball csodálatos világa
2011, VI. évad, 1122. rész: A dráma
12:40
Bogyó és Babóca
I. évad, 4. rész
12:45
Bogyó és Babóca
I. évad, 5. rész
12:45
Nicky, Ricky, Dicky és Dawn
IV. évad, 413. rész: Hárman egy ellen
12:50
Gumball csodálatos világa
2011, VI. évad, 1131. rész: A haver
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.