Gulliver utazásai 3D

est.hu:
3/10
|
olvasói
(0)
Ezúttal talán kár volt egy újabb bőrt lenyúzni Jonathan Swift klasszikusáról. Gulliver történetének újraírásából igazán csak Jack Black profitált, aki önfeledten bohóckodhatott végig egy újabb másfél órát az életünkből.
A geek-téma – köszönhetően nagyrészt Apatow-nak és társainak – néhány éve ütötte fel a fejét a mozivásznon, és pillanatok alatt meghódította a közönséget és a szakmát. Hirtelen mindenki geek-filmet akart csinálni, a műfaj a nagy igyekezetben azonban szépen lassan felszámolta magát: kikopott belőle a tartalom, és csak az üres forma maradt, klisévé vált elemeivel.
 
Rob Lettermanék most még utoljára jól bele is rúgtak egyet a csontvázba: Gulliver-átiratuk címszereplőjét ugyanis a lúzerek lúzeréről mintázták. Mondjuk ez így önmagában nem is lenne olyan rossz ötlet, sőt, még akár jól is elsülhetett volna a dolog, de sajnos nem így történt. A béna poénok, az agyonkoptatott, kiszámítható szituációk, az eredeti műre való felszínes utalások, na meg az amerikai tömegkultúra idegesítő túlmisztifikálása sokat rontott a végeredményen Emily Blunt, Jason Segel és Amanda Peet – némileg meggondolatlan szerepvállalása – ide vagy oda.  
 
Talán nem kell felidéznünk az angol hajóorvos esetét az apró emberkékkel és az óriásokkal. A közismert alaptörténetet képzeljük el egy ötlet- és humortalan forgatókönyvbe gyúrva, nyakon öntve Jack Black bénázásával, ordító közhelyekkel és nagymonológokkal a barátságról, a szerelemről meg az őszinteségről – jól hangzik, ugye? És akkor még nem is említettük a Dreamworks-animációkból nyúlt zenés-táncos jeleneteket. 
2011.01.21
|
Gulliver's Travels 3D
amerikai kalandfilm, 85 perc, 2010
Gulliver utazása közben hajótörést szenved egy különös törpekirályságban, ahol a miniatűr uralkodónak azt hazudja, hogy ő az Egyesült Államok Elnöke.
Rendező:

Rob Letterman

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2011. február 3.
(8 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.