Mélyen őrzött titkok

olvasói
(0)
Miféle titka lehet egy tizennyolc éves lánynak? Mi mindent lehet eltitkolni egy lány elől? Böszörményi Zsuzsa filmjének hőse, Irma „megesett” lányként, három hónapos terhesen jön ki az intézetből. Társai közül többen pénzért vállalták a béranyaságot, Irma kiszolgáltatottságában sodródik a csapdába. Nincs senkije, egy közvetítőn keresztül gazdag külföldi házaspár jelentkezik a gyerekért - ez tűnik az egyetlen esélynek. Irmának mégis szerencséje van: feltűnik mellette egy kicsit suta, félszeg srác, és együtt rájönnek arra, hogy a lány amulettje egy apró fotót rejt. Ez az amulett az egyetlen szál, ami Irmát az anyjához köti, ezen a szálon, a fénykép segítségével indulnak el, hogy kiderítsék a mélyen őrzött titkokat. Az asszony, akinek a nyomára akadnak, azonban mindent tagad. Fura kiszorítósdi kezdődik, egyre több drámára derül fény, és a szálak végül Kanadában futnak össze...
Böszörményi Zsuzsa már diplomamunkájával felhívta magára a figyelmet: az Egyszer volt, hol nem volt örökbefogadás-története annak idején diák-Oscart kapott. A filmszemlén komoly díjakkal (a legjobb rendezés, producer, női alakítás és férfi mellékszereplő) jutalmazott Mélyen őrzött titkok azonban sajnos nem ér az egykori dokumentumfilm nyomába: nem a történet drámai töltete, hanem hitelessége és elevensége hiányzik. A történetvezetés ügyetlensége, a párbeszédek keresettsége minduntalan kizökkenti a nézőt, és ezen a fiatal Bagaméri Eszter érzékeny-dacos alakítása sem képes változtatni. 
Vannak történetek, amelyeket újra és újra el kell mesélni, csakhogy sablonokból nem születnek drámák. Anyaság és illegális gyerekkereskedelem, identitáskeresés, családi dráma és bimbózó szerelem - a téma fontossága önmagában még nem garancia: a Mélyen őrzött titkok nagyon sokat markol, ám túlságosan naív ahhoz, hogy igazán mélyre hatoljon.
gorcsev
2004.03.04
|
magyar filmdráma, 89 perc, 2004
Az intézetben nevelkedett Irma alig tud valamit arról, hogy ki is ő. Amikor kutatni kezd a múltja után, erről a kevésről is kiderül, hogy hazugság volt...


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:10
Narnia krónikái: Caspian herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Levél a palackban
német vígjáték, 2013
18:40
Serenity
amerikai sci-fi, 2005
18:45
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
19:00
Amerika kedvencei
amerikai romantikus vígjáték, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.