A gyerekek jól vannak

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (12)
Egy okos, érzelemteli, de mégis közérthető, széles közönség számára befogadható vígjáték néha aranyat ér. Igaz, lesznek olyanok is, akik Lisa Cholodenko filmjét színtiszta drámaként fogják értékelni, hiszen a nevetés mellé bőven jutnak könnyek is.
Adott egy középkorú, leszbikus pár, akik két okos és szeretnivaló tini, egy fiú és egy lány szülei, és akik abszolút különbözőségük ellenére majdnem boldogan élnek együtt, már ki tudja, mióta. A lány történetesen épp betölti a 18. életévét, és főiskolára készül valahol az ország (Amerika) másik oldalán, így logikusnak tűnik számára, hogy megtegye azt, amire öccse oly régóta próbálja rávenni. Megkeresi biológiai apját, vagyis azt a spermadonort, akitől – vagy akinek mintájától – annak idején mindketten fogantak. Az illető pedig kellemes meglepetés, egy jóképű és szimpatikus pasas.
 
Talán túl szimpatikus is, mert nemcsak a gyerekek, de a leszbikus pár nőiesebb tagja is hamar vonzódni kezd hozzá. Aláírjuk, az alaphelyzetre ráfogható, hogy mesterkélt, de a kifejtés semmiképpen nem az. Egyrészt Amerika legjobb karakterszínészeit láthatjuk a vásznon – Julianne Moore, Mark Ruffalo és a náluk szerepe szerint is picit szürkébb Annette Bening –, másrészt egy parádésan megírt, intelligens forgatókönyv mentén következetesen lefejtett, hihető és szerethető történetet. Bár minden fordulat nagyjából kiszámítható, és a szereplők által elkövetett hibákat már sokszor láttuk, az arányérzék és főleg a humor, amellyel mindezt Cholodenko elénk tárja, tényleg figyelemre méltó. És szívmelengető.
Vízer
2011.04.07
|
The Kids Are All Right
amerikai filmdráma, 106 perc, 2010
Nic és Jules boldog házasságban élnek és nevelik két gyermeküket, amíg a tinik fel nem kutatják spermadonor édesapjukat...
Rendező:

Lisa Cholodenko

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2011. április 14.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.