Csúcshatás

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (68)
De jó is volna varázsütésre a dolgok felszíne mögé látni! Mennyivel könnyebb lenne minden, ha a világ kaotikusnak tűnő jelenségei hirtelen világosan elkülöníthető sorokba rendeződve áramolnának felénk.
Valami ilyesmire vágyott Faust is, aki bár elbukott az istenkísértő küzdelemben, megértett valamit: azt, hogy a kérdéseire a válasz az élet maga. Mondanunk sem kell, Alan Glynn The Dark Fields című regénye – amelynek cselekménye egy bizonyos csodapirula körül bonyolódik – nem emelkedik goethei magaslatokba, de a kiindulási pont valami hasonló. A mozgóképi kivitelezés pedig kétségtelenül figyelemreméltó, de közel sem hibátlan.
  
Az írásból tengődő, akaratgyenge Eddie Morrát (Bradley Cooper) dobja a csaja. A mentőöv egy zűrös életű exsógor személyében érkezik, aki megajándékozza hősünket egy frissen kikísérletezett, illegális pirulával. Az agykapacitást megsokszorozó szer hatására Eddie pillanatok alatt képes szelektálni és feldolgozni a felé áradó információtömegeket, és felfedezni magában egy sor olyan képességet, amelyekről eddig fogalma sem volt. Emberünk fénysebességgel ír, tanul és tapasztal, s villámgyors karriert fut be a pénz, majd a politika világában. A gond csak az, hogy ha a szer egyszer elfogy, használójára fájdalmas halál vár. És nagyon sokan akarják az utolsó adagot.  
 
Sok erénye mellett – kiváló alapötlet, remek karakterek, pazar látványvilág és tempó – a Csúcshatás kissé felemásra sikerült. Cooper sármja azonban sokban kárpótol minket a műfaji bizonytalanságokért s az egyenetlen, végül a semmibe tartó cselekményért. 
zsinora
2011.03.31
|
Limitless
amerikai thriller, 105 perc, 2011
Egy író felfedez egy különleges gyógyszert, melynek segítségével nem mindennapi képességekre tesz szert.
Rendező:

Neil Burger

Színész:

Bradley Cooper
(Eddie Morra)

Robert De Niro
(Carl Van Loon)

Abbie Cornish
(Lindy)

Anna Friel
(Melissa)

Johnny Whitworth
(Vernon)

Andrew Howard
(Gennady)

Robert John Burke
(Pierce)

Patricia Kalember
(Mrs. Atwood)

Tomas Arana
(ballonkabátos férfi)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2011. április 7.
(6 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.