Lebegés

olvasói
(0)
A Men in Black és a Charlie angyalai forgatókönyvírójának első rendezése egy börtönéből szabadult galamblelkű kvázi-hajléktalanról szól, aki - az esetleges elvárásokkal ellentétben - nem a bv2004-es bolygóról származó, férfinak maszkírozott ügynöknő, csupán egy kínzó bűntudattal terhelt szerencsétlen.
Ed Solomon filmjének főhőse, Manuel Jordan (Billy Bob Thornton - Az ember, aki ott se volt; Banditák) 19 év fegyház után tér vissza a nagyvárosi gettóba, ahol anno fiatal bolti eladót ölt, mostanra azonban már csak annyi ereje maradt, hogy a helyi spontánlelkésznek asszisztáljon a lelkisegélyezés levezénylésében, valamint egykori áldozata nővérének segítsen a bevásárlásban - ingujj helyett természetesen inkognitóban. Miles Evans (Morgan Freeman - A remény rabjai; Hetedik), a gettópásztor ugyanis a környéken bulizó kertvárosi drogos gyerekektől az őrzött parkolásért lelki megtisztulást kér cserébe, Manuel tehát esténként az egyházi művház kapujában osztja az üdvözülést hozó parkolójegyeket, míg Evans odabent prédikál. 
 
A pörgős és humoros forgatókönyveiről ismert író-rendező ezúttal beéri egy mélyen emberinek szánt, modern bűn-és-bűnhődés-dráma felvázolásával, de a copfba fogott hajjal szende Tarr Bélának, kieresztett fürtökkel pedig szótlan Faludy Györgynek tetsző Thornton privátdrámája annak ellenére sem vonja magára a néző feszült figyelmét, hogy az ünnepelt színész a Szörnyek keringője után ismét áldozata legközelebbi nőrokonának udvarol. A hölgy szerepében feltűnő Holly Hunter (Zongoralecke; Karambol) halványan pislákol a bevásárlókosár mögött, a gettó szellemétől megszabadulva jó útra térő parti-csibe szerepében pedig Kirsten Dunst (Chipkatonák; Pókember) ereget édes - és sokszor öntudatlan - mosolyokat. 
 
 
Panaszra azonban semmi okunk, hiszen a történet tisztességes amerikai filmhez méltó csavarral és érzelmi felhevüléssel zárul.
csmozi
2004.01.29
|
Levity
amerikai-francia filmdráma, 100 perc, 2003
Egy gyilkosság és egy híján húsz év börtön után flegmatikus férfi újra szabadlábon. Egy újabb független filmes jóvátételdráma, hatalmas színészekkel.
rendező:

Ed Solomon

színész:

Billy Bob Thornton
(Manuel Jordan)

Morgan Freeman
(Miles Evans)

Holly Hunter
(Adele Easley)

Kirsten Dunst
(Sofia Mellinger)

Dorian Harewood
(Mackie Whittaker)

Catherine Colvey
(Claire Mellinger)

Geoffrey Wigdor
(Abner Easley)

LinkekFilm premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
19:10
A kalandor
amerikai akciófilm, 1996
19:10
Tiszta vér
amerikai krimi, 2007
19:30
Szörnyen boldog család
angol animációs film, 2017
20:00
Telivér
mexikói thriller, 2016 (feliratos)
20:00
Hárman egy ágyban
német romantikus vígjáték, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.