Lebegés

olvasói
(0)
A Men in Black és a Charlie angyalai forgatókönyvírójának első rendezése egy börtönéből szabadult galamblelkű kvázi-hajléktalanról szól, aki - az esetleges elvárásokkal ellentétben - nem a bv2004-es bolygóról származó, férfinak maszkírozott ügynöknő, csupán egy kínzó bűntudattal terhelt szerencsétlen.
Ed Solomon filmjének főhőse, Manuel Jordan (Billy Bob Thornton - Az ember, aki ott se volt; Banditák) 19 év fegyház után tér vissza a nagyvárosi gettóba, ahol anno fiatal bolti eladót ölt, mostanra azonban már csak annyi ereje maradt, hogy a helyi spontánlelkésznek asszisztáljon a lelkisegélyezés levezénylésében, valamint egykori áldozata nővérének segítsen a bevásárlásban - ingujj helyett természetesen inkognitóban. Miles Evans (Morgan Freeman - A remény rabjai; Hetedik), a gettópásztor ugyanis a környéken bulizó kertvárosi drogos gyerekektől az őrzött parkolásért lelki megtisztulást kér cserébe, Manuel tehát esténként az egyházi művház kapujában osztja az üdvözülést hozó parkolójegyeket, míg Evans odabent prédikál. 
 
A pörgős és humoros forgatókönyveiről ismert író-rendező ezúttal beéri egy mélyen emberinek szánt, modern bűn-és-bűnhődés-dráma felvázolásával, de a copfba fogott hajjal szende Tarr Bélának, kieresztett fürtökkel pedig szótlan Faludy Györgynek tetsző Thornton privátdrámája annak ellenére sem vonja magára a néző feszült figyelmét, hogy az ünnepelt színész a Szörnyek keringője után ismét áldozata legközelebbi nőrokonának udvarol. A hölgy szerepében feltűnő Holly Hunter (Zongoralecke; Karambol) halványan pislákol a bevásárlókosár mögött, a gettó szellemétől megszabadulva jó útra térő parti-csibe szerepében pedig Kirsten Dunst (Chipkatonák; Pókember) ereget édes - és sokszor öntudatlan - mosolyokat. 
 
 
Panaszra azonban semmi okunk, hiszen a történet tisztességes amerikai filmhez méltó csavarral és érzelmi felhevüléssel zárul.
csmozi
2004.01.29
|
Levity
amerikai-francia filmdráma, 100 perc, 2003
Egy gyilkosság és egy híján húsz év börtön után flegmatikus férfi újra szabadlábon. Egy újabb független filmes jóvátételdráma, hatalmas színészekkel.
rendező:

Ed Solomon

színész:

Billy Bob Thornton
(Manuel Jordan)

Morgan Freeman
(Miles Evans)

Holly Hunter
(Adele Easley)

Kirsten Dunst
(Sofia Mellinger)

Dorian Harewood
(Mackie Whittaker)

Catherine Colvey
(Claire Mellinger)

Geoffrey Wigdor
(Abner Easley)

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.